Ribeye van de Big Green Egg Rib-eye bbq big green egg bge manneneten

Ribeye van de Big Green Egg met chimichurri

door Mr. in the Kitchen

Laats zei iemand tegen mij dat het bbq-seizoen voorbij is. Maar daar ben ik het niet mee eens. In principe kun je altijd bbq’en als je maar een droge plek hebt om te staan. Ik zie het meer als een bereidingstechniek dan als een manier van eten. Dus is het droog? Steek de bbq aan en maak deze geweldige 350 gr ribeye van de Big Green Egg met chimichurri.

Chimichurri is een Argentijnse saus die perfect past bij gegrild vlees. Er zijn honderden variaties en ik heb er enkele van gecombineerd. De ribeye is een stuk vlees wat in de lengte van de dunne lende ligt. Als je het met bot serveert is het de côte-de boeuf. Ik heb deze mooie ribeyes bij de slager gehaald. Ik vond ze persoonlijk niet heel erg dooraderd met vet. Daarentegen was het ontzettend mooi vlees.

Wat heb je nodig voor deze ribeye ban de Big Green Egg?

  • 4 flinke ribeyes van zeker 3 cm dik
  • klein bosje koriander
  • klein bosje peterselie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • halve rode ui
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout

Hoe maak je deze ribeye van de Big Green Egg?

Steek de bbq aan naar een temperatuur van220 -250 C. Wil je weten wat ik bedoel? bekijk dan deze special. Ik gebruik voor het grillen het gietijzeren rooster voor de big green egg. Laat de ribeyes buiten de koelkast minimaal een half uur op kamertemperatuur komen

Maak ondertussen de chimichurri. Pureer alle ingrediënten met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met wat peper enzout.

Gril vervolgens de ribeyes in 6 minuten medium gaar. Leg de ribeye op het rooster en draai na 1,5 minuut de ribeye een kwartslag. Keer na anderhalve minuut de ribeye om en draai deze ook weer na 1,5 minuut een kwartslag. Zo krijg je een mooie grilruit. Leg de ribey’s voor 5 minuutjes te rusten onder een aluminiumfolie. Snijdt vervolgens de ribeye in tranches en serveer met de chimichurri.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer