Deze ribeye taco’s met pittige pickles is echt een knaller van een recept. Ik kreeg inspiratie voor Mexicaanse gerechtjes door het bezoek aan Tabú in Leiden. Daar kregen we een plank met allemaal heerlijke gerechtjes en daar wilde ik wat mee doen. Nu maakte ik al de chimichurri en nu dus deze taco’s met ribeye. Toen ik dit recept tegenkwam was ik gelijk enthousiast: een mooi stukje vlees met pickles van rode ui en heerlijke pit van de pepers. Dat moet wel wat zijn, en dat was het ook! Geweldig om dit een keer te maken. De tortilla’s maakte ik ook zelf maar die kun je natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen. Leuk weetje: een tortilla is alleen de pannenkoek en met vulling noemt men dit een taco!
Wat heb je nodig?
- 1 ribeye
- 1 hoeveelheid rode ui pickles
- maistortilla’s
Hoe maak je deze ribeye taco’s?
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen naar 220 -250 C. Wil je weten hoe ik dat doe? bekijk dan deze special. Ik gebruik voor het grillen het gietijzeren rooster. Laat dit rooster ook alvast in de BBQ heet worden. Haal ondertussen de ribeyes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
Wrijf de ribeye in met het zout. Leg de ribeye op het rooster en sluit de deksel. Draai vervolgens na 1,5 minuut een kwartslag en sluit de deksel. Keer na anderhalve minuut de ribeye om en draai deze ook weer na 1,5 minuut een kwartslag. Zo krijg je een mooie grilruit. Leg de ribeye’s voor minimaal 5 minuten te rusten. Je kunt dit onder een aluminiumfolie doen maar de laatste tijd laat ik dat achterwege. Hierdoor blijft de buitenkant wat krokanter.
Warm ondertussen de taco’s even op. Snij de ribeye in tranches en leg er de pickles van rode ui en habanero pepers op.
Neem een hap en droom weg over Mexico ;)
Smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 ribeye
- 1 hoeveelheid rode ui pickles
- maistortilla's
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen naar 220 -250 C. Wil je weten hoe ik dat doe? bekijk dan deze special. Ik gebruik voor het grillen het gietijzeren rooster. Laat dit rooster ook alvast in de BBQ heet worden. Haal ondertussen de ribeyes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
Wrijf de ribeye in met het zout. Leg de ribeye op het rooster en sluit de deksel. Draai vervolgens na 1,5 minuut een kwartslag en sluit de deksel. Keer na anderhalve minuut de ribeye om en draai deze ook weer na 1,5 minuut een kwartslag. Zo krijg je een mooie grilruit. Leg de ribeye’s voor minimaal 5 minuten te rusten. Je kunt dit onder een aluminiumfolie doen maar de laatste tijd laat ik dat achterwege. Hierdoor blijft de buitenkant wat krokanter.
Warm ondertussen de taco's even op. Snij de ribeye in tranches en leg er de pickles van rode ui en habanero pepers op.
Neem een hap en droom weg over Mexico ;)