Ribeye steak indirect op de Kamado BBQ

Graangevoerd rundvlees

door Mr. in the Kitchen
Ribeye indirect op de BBQ Big Green Egg Kamado barbecue rib eye rundvlees indirect end sear

Na een heel lekker resultaat van de bavette indirect op de Kamado BBQ heb ik deze keer mijzelf (Jana eet geen vlees) getrakteerd op een hele dikke mooie ribeye steak. Deze ribeye steak was van een graangevoerd ras en zag er erg mooi uit.

De steak was mooi dooraderd met vet en ook nog eens behoorlijk dik (5cm+). Ideaal om indirect klaar te maken op mijn Big Green Egg kamado BBQ want hoe dikker hoe fijner het is om het vlees gelijkmatig te garen.

Heb je een dun stuk vlees (niet alleen ribeye steak) dan kan hot and fast natuurlijk prima maar bij zulke dikke stukken vind ik het toch beter om het indirect klaar te maken. Bij deze ons recept voor ribeye steak indirect op de kamado BBQ. Om nog een mooie Maillard reactie te krijgen heb ik de ribeye nog even afgegrild op het laatst (end sear).

Wat heb je nodig voor deze ribeye steak?

  • Mooie dikke ribeye steak (5cm+)
  • peper en zout
  • een kamado bbq

Optioneel toe te voegen:

Hoe maak je deze ribeye steak indirect op de kamado BBQ?

Bereid de Big Green Egg (of andere kamado bbq) voor op indirect warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C.

Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan eens op deze special over indirect op de Big Green Egg bbq. Haal de ribeye steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi met flink wat zout.

Als de kamado BBQ op temperatuur is kun je de ribeye op het rooster leggen. Ik heb een kleine chunk rookhout (rode wijnvat) toegevoegd voor net dat beetje extra smaak. Gaar de ribeye door tot een kerntemperatuur van 48°C als je net als ik van medium houdt. Misschien heb jij liever wat roder gaar dan door tot 42°C kerntemperatuur.

Ribeye steak indirect op de Big Green Egg BBQ Kamado

Gaar door tot een kerntemperatuur van 48°C

Haal de ribeye steak van de BBQ en bouw deze om tot direct grillen. Laat de temperatuur van je barbecue oplopen tot 220°C en verwarm het gietijzeren rooster direct mee in je kamado.

Zorg dat het rooster ook even wat hitte heeft gehad en gril dan de ribeye steak 2 minuten per kant af. Haal de ribeye van het rooster laat deze een aantal minuten rusten.

Snij de ribeye steak mooi op de draad, bestrooi met flink wat peper en serveer eventueel met chimichurri. Bekijk ook de andere recepten met chimichurri zoals de bavette met chimichurri of de flat iron steak met chimichurri.

Eet smakelijk!

Ribeye indirect op de BBQ Big Green Egg Kamado barbecue rib eye rundvlees indirect end sear

Ribeye steak indirect op de BBQ

Print
Porties: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.4/5
( 19 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • Mooie dikke ribeye
  • Peper en zout
  • Optioneel:
  • Chimichurri
  • Rookhout

INSTRUCTIES

Bereid de Big Green Egg (of andere kamado) voor op indirect warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan eens op deze special over indirect op de Big Green Egg. Haal de ribeye uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Bestrooi met flink wat zout.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de ribeye op het rooster leggen. Ik heb een kleine chunk rookhout (rode wijnvat) toegevoegd voor net dat beetje extra smaak. Gaar de ribeye door tot een kerntemperatuur van 48°C als je net als ik van medium houdt. Misschien heb jij liever wat roder gaar dan door tot 42°C kerntemperatuur.

Haal de ribeye steak van de kamado BBQ en bouw deze om tot direct grillen. Laat de temperatuur oplopen tot 220°C en verwarm het gietijzeren rooster mee. Zorg dat het rooster ook even wat hitte heeft gehad en gril dan de ribeye 2 minuten per kant af. Haal de ribeye van het rooster laat deze een aantal minuten rusten.

Snij de ribeye steak mooi op de draad, bestrooi met flink wat peper en serveer eventueel met chimichurri.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!