Ribeye sate van de BBQ recept Big Green Egg tijm rozemarijn oregano

Ribeye sate van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Deze sate van de BBQ is gemaakt van ribeye die gemarineerd is in een mengsel van knoflook, tijm, oregano, rozemarijn en olijfolie. Een ongelofelijk lekkere combinatie! Ribeye zie je niet vaak als sate, ik heb deze dan ook gebruikt om tijdens een etentje te serveren dat alleen maar uit hapjes bestond. Maar toch vind ik het een aanrader! De ribeye is heerlijk zacht vlees en combineert goed met de verse kruiden. Dus als je een keer een lekker sateetje wilt serveren is dit zeker ene optie!

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 12 sateetjes:

 • 700 gram ribeye
 • 1 teen knoflook
 • Rozemarijn ongeveer 1,5 eetlepel fijngehakt
 • Tijm ongeveer 1,5 eetlepel fijngehakt
 • Oregano ongeveer 1,5 eetlepel fijngehakt
 • olijfolie
 • peper en zout

extra nodig:

 • gietijzeren rooster

Hoe maak je deze ribeye sate van de BBQ?

Snijd de ribeye in blokjes van ongeveer 3 cm. Ik heb het grove harde vet weggehaald maar zeker een hoop laten zitten. Vet geeft smaak en wil je zeker hebben bij deze sate. Doe daarna de blokjes in een plastic zakje en voeg daar de geraspte teen knoflook en de verse kruiden toe. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en zorg dat alles goed gemengd is. Sluit het plastic zakje en zorg dat alle lucht er uit is. Zo zit de marinade overal en kan deze goed intrekken. Leg tot gebruik in de koelkast. Ik heb mijn marinade een dag vantevoren gemaakt en dus 24 uur gemarineerd.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220-250°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Ik heb voor deze sate van de BBQ mijn gietijzeren rooster gebruikt. Haal vervolgens de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Rijg de stukjes vlees aan de spiesen. Bestrooi royaal met zout. Dit is erg belangrijk en mag ruim gebeuren.

Plaats de spiesen op het rooster en sluit de deksel van je BBQ. Gril voor ongeveer 1,5 a 2 minuten en draai vervolgens de spiesen om. Grill weer voor ongeveer 2 minuten en kijk dan even hoe ver het vlees is, er mag zeker wat rood vlees tussen zitten want het is tenslotte ribeye. Haal de spiesen er af indien gereed. Ik serveerde deze spiesen met gegrilde groenten en aardappeltjes uit de oven.

Eet smakelijk!

Ribeye sate van de BBQ recept Big Green Egg tijm rozemarijn oregano

Ribeye sate van de BBQ

Print
Serves: 12 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

 • 700 gram ribeye
 • 1 teen knoflook
 • Rozemarijn ongeveer 1,5 eetlepel fijngehakt
 • Tijm ongeveer 1,5 eetlepel fijngehakt
 • Oregano ongeveer 1,5 eetlepel fijngehakt
 • olijfolie
 • peper en zout
 • extra nodig:
 • gietijzeren rooster

Instructions

Snijd de ribeye in blokjes van ongeveer 3 cm. Ik heb het grove harde vet weggehaald maar zeker een hoop laten zitten. Vet geeft smaak en wil je zeker hebben bij deze sate. Doe daarna de blokjes in een plastic zakje en voeg daar de geraspte teen knoflook en de verse kruiden toe. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en zorg dat alles goed gemengd is. Sluit het plastic zakje en zorg dat alle lucht er uit is. Zo zit de marinade overal en kan deze goed intrekken. Leg tot gebruik in de koelkast. Ik heb mijn marinade een dag vantevoren gemaakt en dus 24 uur gemarineerd.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220-250°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Ik heb voor deze sate van de BBQ mijn gietijzeren rooster gebruikt. Haal vervolgens de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Rijg de stukjes vlees aan de spiesen. Bestrooi royaal met zout. Dit is erg belangrijk en mag ruim gebeuren.

Plaats de spiesen op het rooster en sluit de deksel van je BBQ. Gril voor ongeveer 1,5 a 2 minuten en draai vervolgens de spiesen om. Grill weer voor ongeveer 2 minuten en kijk dan even hoe ver het vlees is, er mag zeker wat rood vlees tussen zitten want het is tenslotte ribeye. Haal de spiesen er af indien gereed. Ik serveerde deze spiesen met gegrilde groenten en aardappeltjes uit de oven.

Deze recepten zijn ook lekker!

4 reacties

MeatFreak 10 april 2019 - 20:05

Varkensrib-Eye? aan de kleur te zien wel.

reageer
luuk 10 april 2019 - 20:33

Nee dit is geen ribeye van een varken maar van een heus Europees (ik dacht Pools) graangevoerd rund van de Hanos. Ik heb die vraag al een keer eerder gehad maar misschien valt mijn foto wat licht uit of heb ik deze vrij snel genomen nadat ik de sate op de BBQ heb gedaan. Maar mocht je deze liever met varkensvlees (ik dacht zelf aan varkenshaas) willen maken denk ik dat het ook niet verkeerd zal smaken.

Groetjes Luuk

reageer
MeatFreak 10 april 2019 - 20:05

Varkensrib-Eye? aan de kleur te zien wel.

reageer
luuk 10 april 2019 - 20:33

Nee dit is geen ribeye van een varken maar van een heus Europees (ik dacht Pools) graangevoerd rund van de Hanos. Ik heb die vraag al een keer eerder gehad maar misschien valt mijn foto wat licht uit of heb ik deze vrij snel genomen nadat ik de sate op de BBQ heb gedaan. Maar mocht je deze liever met varkensvlees (ik dacht zelf aan varkenshaas) willen maken denk ik dat het ook niet verkeerd zal smaken.

Groetjes Luuk

reageer

Reageer