Ribeye indirect op de BBQ Big Green Egg Kamado barbecue rib eye rundvlees indirect end sear

Ribeye indirect op de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Na een heel lekker resultaat van de bavette indirect op de BBQ heb ik deze keer mijzelf (Jana eet geen vlees) getrakteerd op een hele dikke mooie ribeye. Deze ribeye was van een graangevoerd ras en zag er erg mooi uit. Mooi dooraderd met vet en ook nog eens behoorlijk dik (5cm+). Ideaal om indirect klaar te maken want hoe dikker hoe fijner het is om het vlees gelijkmatig te garen. Heb je een dun stuk vlees dan kan hot and fast natuurlijk prima maar bij zulke dikke stukken vind ik het toch beter om het indirect klaar te maken. Bij deze ons recept voor ribeye indirect op de BBQ. Om nog een mooie Maillard reactie te krijgen heb ik de ribeye nog even afgegrild op het laatst (end sear).

Wat heb je nodig?

  • Mooie dikke ribeye (5cm+)
  • peper en zout

optioneel:

Hoe maak je deze ribeye indirect op de BBQ?

Bereid de Big Green Egg (of andere kamado) voor op indirect warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan eens op deze special over indirect op de Big Green Egg. Haal de ribeye uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Bestrooi met flink wat zout.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de ribeye op het rooster leggen. Ik heb een kleine chunk rookhout (rode wijnvat) toegevoegd voor net dat beetje extra smaak. Gaar de ribeye door tot een kerntemperatuur van 48°C als je net als ik van medium houdt. Misschien heb jij liever wat roder gaar dan door tot 42°C kerntemperatuur.

Ribeye indirect op de Big Green Egg BBQ Kamado

Gaar door tot een kerntemperatuur van 48°C

Haal de ribeye van de BBQ en bouw deze om tot direct grillen. Laat de temperatuur oplopen tot 220°C en verwarm het gietijzeren rooster mee. Zorg dat het rooster ook even wat hitte heeft gehad en gril dan de ribeye 2 minuten per kant af. Haal de ribeye van het rooster laat deze een aantal minuten rusten.

Snij de ribeye mooi op de draad, bestrooi met flink wat peper en serveer eventueel met chimichurri.

Eet smakelijk!

Ribeye indirect op de BBQ Big Green Egg Kamado barbecue rib eye rundvlees indirect end sear

Ribeye indirect op de BBQ

Na een heel lekker resultaat van de bavette indirect op de BBQ heb ik deze keer mijzelf (Jana eet geen vlees) getrakteerd op een hele dikke mooie ribeye. Deze ribeye… Mr. BBQ Ribeye, BBQ, Big Green Egg, indirect, direct, end sear, vlees, rundvlees European Print This
Serves: 1 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Mooie dikke ribeye
  • peper en zout
  • optioneel:
  • chimichurri
  • rookhout

Instructions

Bereid de Big Green Egg (of andere kamado) voor op indirect warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan eens op deze special over indirect op de Big Green Egg. Haal de ribeye uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Bestrooi met flink wat zout.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de ribeye op het rooster leggen. Ik heb een kleine chunk rookhout (rode wijnvat) toegevoegd voor net dat beetje extra smaak. Gaar de ribeye door tot een kerntemperatuur van 48°C als je net als ik van medium houdt. Misschien heb jij liever wat roder gaar dan door tot 42°C kerntemperatuur.

Haal de ribeye van de BBQ en bouw deze om tot direct grillen. Laat de temperatuur oplopen tot 220°C en verwarm het gietijzeren rooster mee. Zorg dat het rooster ook even wat hitte heeft gehad en gril dan de ribeye 2 minuten per kant af. Haal de ribeye van het rooster laat deze een aantal minuten rusten.

Snij de ribeye mooi op de draad, bestrooi met flink wat peper en serveer eventueel met chimichurri.

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer