Goed vlees is zo enorm belangrijk! Deze ribeye heb ik gekocht bij de Hanos en is van top kwaliteit. Als je zo een mooi stukje vlees hebt kun je het ook niet heel snel verpesten. Ik zie vaak de vraag voorbij komen wat je er mee moet doen. Vrij simpel houden is altijd het advies. Niet meer als peper en zout is er niet nodig, maar voor mij is rozemarijn een super lekkere aanvulling. Gegrild vlees wordt net even wat lekkerder met rozemarijn. Wat ik ook erg belangrijk vind is goed zout op het vlees. Vaak doe je te weinig zout op het vlees en is het wat flauw. Speel hiermee en je zult zien dat het veel verschil maakt. Heb je een hele ribeye gekocht? Dat kan ook prima op de BBQ je kunt deze dan low and slow doen. Kijk voor het recept van een hele ribeye hier. Heb je at minder tijd kun je ook deze ribeye grillen op de Big Green EGG
Wat heb je nodig?
- Ribeye van goede kwaliteit
- Rozemarijn
- Peper en zout
En nu de ribeye grillen op de Big Green Egg
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen naar 220 -250 C. Wil je weten hoe ik dat doe? bekijk dan deze special. Ik gebruik voor het grillen het gietijzeren rooster. Laat dit rooster ook alvast in de BBQ heet worden. Haal de ribeyes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
Snij de rozemarijn fijn. Wrijf de ribeye in met het zout en de rozemarijn. Leg de ribeye op het rooster en sluit de deksel. Draai vervolgens na 1,5 minuut de ribeye een kwartslag en sluit de deksel. Keer na anderhalve minuut de ribeye om en draai deze ook weer na 1,5 minuut een kwartslag. Zo krijg je een mooie grilruit. Leg de ribeye’s voor minimaal 5 minuten te rusten. Je kunt dit onder een aluminiumfolie doen maar de laatste tijd laat ik dat achterwege. Hierdoor blijft de buitenkant wat krokanter.
Snij de ribeye in tranches. Lekker met aardappeltjes van de BBQ en een salade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- Ribeye van goede kwaliteit
- Rozemarijn
- Peper en zout
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen naar 220 -250 C. Wil je weten hoe ik dat doe? bekijk dan deze special. Ik gebruik voor het grillen het gietijzeren rooster. Laat dit rooster ook alvast in de BBQ heet worden. Haal de ribeyes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
Snij de rozemarijn fijn. Wrijf de ribeye in met het zout en de rozemarijn. Leg de ribeye op het rooster en sluit de deksel. Draai vervolgens na 1,5 minuut de ribeye een kwartslag en sluit de deksel. Keer na anderhalve minuut de ribeye om en draai deze ook weer na 1,5 minuut een kwartslag. Zo krijg je een mooie grilruit. Leg de ribeye’s voor minimaal 5 minuten te rusten. Je kunt dit onder een aluminiumfolie doen maar de laatste tijd laat ik dat achterwege. Hierdoor blijft de buitenkant wat krokanter.
Snij de ribeye in tranches.