Makkelijk recept voor Pulled Pork van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Pulled pork van de BBQ makkelijk recept procureur low and slow langzaam garen

Deze week hebben wij een buurt BBQ gegeven en daar verzorgde ik voor het grootste deel het eten voor. Op het menu stonden Moink Balls, Pulled Pork, warm gerookte zalm, saté van kippendijen en geroosterde groenten. Omdat het voor 25 volwassenen was en ik niet al te veel tijd had heb ik mij er wat makkelijker af gemaakt. Ik heb een eenvoudig recept voor Pulled Pork van de BBQ aangehouden. Zonder het marineren van een nacht, zelf een rub maken of het injecteren van het vlees. Enkel even in de rub zetten, een glace en als laatste inpakken. Ik moet zeggen ook dit was weer een hele goede Pulled pork. Wil je een uitgebreid recept kijk dan hier.
Tips

  • Ik heb gebruik gemaakt van een grote chunk hout (ongeveer vuist dikte). Door een grote chunk te gebruiken in plaats van houtsnippers hoef je niet steeds bij te vullen en krijg je een subtielere rooksmaak. Mijn chunk rookte 2 uur lang.
  • Vaak wordt Pulled pork na het klaarmaken aangemaakt met BBQ-saus. Maar ik las ergens op een Amerikaanse site dat je het het beste samen met een beetje van de rub die je hebt gebruikt kunt doen. Dit werkte perfect!

Wat heb je nodig voor deze Pulled Pork van de BBQ?

  • kant en klare BBQ-rub (100 gram)
  • kant en klare bbq-saus (350 ml)
  • twee eetlepels honing
  • chunks rookhout
  • een grote procureur (2,5 kilo)

extra nodig:

  • kerntemperatuurmeter
  • aluminiumfolie

Hoe maak je dit?

Haal de procureur uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Steek de BBQ aan voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100 graden. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Rubben, roken en glacen

Als de BBQ op temperatuur is wrijf je de procureur in met de rub. Plaats vervolgens de houtchunk in de vuurspot en plaats de conveggtor en het rooster. Leg de procureur op het rooster en plaats een kerntemperatuurmeter. Houdt nu de temperatuur van de BBQ rond de 100°C. Voeg als het niet meer rookt nog een houtchunk toe en zorg dat je ongeveer 3 uurtjes rook hebt.

Na vijf uur, of als de procureur een kerntemperatuur heeft van 74°C , smeer je hem in met een mengsel van 200 ml BBQ-saus en 2 eetlepels honing. Dit noemt men een glace.

Inpakken

Laat de procureur nu nog 2 uur liggen bij een 100°C. Zo krijgt hij een mooie bark. Pak hem nu in met aluminiumfolie en gaar door tot een kerntemperatuur van 88°C. Totaal heeft bij mij het ongeveer 14 uur geduurd. Ik had dan ook 2 stukken van 2,5 kilo. Haal de procureur van de BBQ en leg hem in een braadslee. Laat de procureur nu een half uurtje rusten. Pak de procureur uit de aluminiumfolie. Hierbij komen sappen vrij zorgt dat je deze opvangt.

Trek de procureur met twee vorken uit elkaar en meng met wat BBQ-saus, de vleessappen en een eetlepel van de BBQ-rub. Proef en voeg eventueel nog wat saus of rub toe.

Je kunt dit heel makkelijk in de koelkast bewaren of invriezen tot aan gebruik.

Serveer op een bolletje samen met een koolsalade, BBQ-saus en de Pulled pork.

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!