Vandaag komt die oude man weer naar Nederland! Natuurlijk heeft hij het ontzettend druk en daarom dachten mijn kids en ik dat wij de Sint en zijn pieten maar een handje zouden moeten helpen. Wij hebben dus een paar porties kruidnoten gemaakt. Dit is niet alleen leuk en makkelijk om met de kinderen te doen ze zijn ook nog eens lekker! Dus als iedereen nu even wat kruidnoten bakt dan kunnen de Sint en zijn pieten ook een beetje genieten van het heerlijke BBQ-weer dat er vandaag in Nederland is. Lees hier het recept van kruidnoten!
Ik heb de basis van dit recept van kruidnoten van Heel Holland Bakt winnaar Rutger.
Wat heb je nodig voor dit recept van kruidnoten van de BBQ?
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 125 gram licht bruine basterdsuiker
- 1,5 eetlepel speculaaskruiden
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- snuf zout
- 2 tot 3 eetlepels melk
extra nodig:
- huishoudfolie
- pizzasteen
- bakpapier
Hoe maak je deze kruidnoten?
Meng alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom. Kneed het even door elkaar zodat alle boter is gemengd. Dit is een te droge substantie en dus voeg je daarom geleidelijk de melk toe. Hierdoor wordt het een echt kneedbaar deeg. Kneed het deeg niet te lang, je moet er een bal van kunnen maken. Pak de bal in met huishoudfolie en zet weg in de koelkast. Laat de bal een half uur rusten.
Steek ondertussen de BBQ aan en bereid deze voor op indirecte warmte. Laat de temperatuur oplopen tot 180°C en plaats de pizzasteen. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Maak nu van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Maak ze vooral niet te groot want in de BBQ worden ze een stuk groter. Knip een bakpapiertje in de vorm van de pizzasteen engel deze op de pizzasteen. Leg daarop de knikkertjes. Druk ze iets plat en sluit de deksel. Bak de kruidnoten op deze manier in 15 tot 20 minuten gaar. Kijk na 15 minuten of ze mooi bruin zijn en haal ze vervolgens van de pizzasteen. Let op: ze horen zacht te zijn. Je laat ze vervolgens afkoelen en dan worden ze vanzelf knapperig.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 125 gram licht bruine basterdsuiker
- 1,5 eetlepel speculaaskruiden
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- snuf zout
- 2 tot 3 eetlepels melk
INSTRUCTIES
Meng alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom. Kneed het even door elkaar zodat alle boter is gemengd. Dit is een te droge substantie en dus voeg je daarom geleidelijk de melk toe. Hierdoor wordt het een echt kneedbaar deeg. Kneed het deeg niet te lang, je moet er een bal van kunnen maken. Pak de bal in met huishoudfolie en zet weg in de koelkast. Laat de bal een half uur rusten.
Steek ondertussen de BBQ aan en bereid deze voor op indirecte warmte. Laat de temperatuur oplopen tot 180°C en plaats de pizzasteen. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Maak nu van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Maak ze vooral niet te groot want in de BBQ worden ze een stuk groter. Knip een bakpapiertje in de vorm van de pizzasteen engel deze op de pizzasteen. Leg daarop de knikkertjes. Druk ze iets plat en sluit de deksel. Bak de kruidnoten op deze manier in 15 tot 20 minuten gaar. Kijk na 15 minuten of ze mooi bruin zijn en haal ze vervolgens van de pizzasteen. Let op: ze horen zacht te zijn. Je laat ze vervolgens afkoelen en dan worden ze vanzelf knapperig.