Recept van Entrecote van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
bbq recept entrecote van de BBQ big green egg bge bbq recept

Nu het even wat mooier weer is, kan de Big green egg natuurlijk weer aan. Deze keer een entrecote van de BBQ. Dit is een prima stukje vlees. Het komt uit de dunne lende van de Koe. Dit mooie stukje vlees bevat een dun vetrandje, welke een lekkere smaak meegeeft. 

Het is niet heel moeilijk om dit stukje vlees klaar te maken. Het vraagt vooral om goede kwaliteit vlees. Persoonlijk zou ik naar de slager gaan en er daar een bestellen. Hier kun je mooie entrecotes halen van 3 cm dik. Houd er wel rekening mee dat je wat geld kwijt bent, maar dan krijg je wel een mooi stukje kwaliteitsvlees. En met zo een mooi stukje vlees kan niet veel meer fout gaan. Er hoeven wat mij betreft dan ook geen sausjes bij. Mogelijk dat een zelfgemaakte kruidenboter wat kan toevoegen.

Wat heb je nodig?

  • 2 entrecotes van 3 cm dik
  • Peper
  • Zout

Bijpassend biertje? zoek dan even hier.

Hoe maak je deze entrecote van de BBQ?

Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen. Hierdoor schrikt het vlees niet en zal het zijn malsheid behouden.

Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 220 – 250 ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan deze special.

Terwijl de BBQ warm wordt wrijf je de entrecote’s in met een beetje olie en bestrooi met flink wat zout. Gril deze vervolgens 3 a 4 minuten aan beiden kanten. Ik gebruikte hiervoor mijn gietijzeren rooster. Draai na anderhalve minuut een kwartslag. Hierdoor krijg je een mooie grilruit. Houd de garing een beetje in de gaten dit gaat op gevoel. Denk je dat het stukje vlees iets langer nodig heeft, leg deze dan gerust op een minder warm  gedeelte. Zo kan de entrecote de gewenste garing krijgen. Bestrooi vervolgens na het grillen de entrecote met peper en snijd deze in mooie tranches.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!