Radijsjes in zoetzuur

door Mr. in the Kitchen
radijsjes in zoetzuur maken dressing radijs azijn appelazijn peper mosterdzaad mr and ms in the kitchen

Toevallig hebben wij laatst rode ui pickles gemaakt op Mexicaanse wijze en die was top! Alleen in zuur en met habanero pepers! Die geven je burger echt een behoorlijk smaakexplosie. Deze keer maken we radijsjes in zoetzuur en deze hebben we gebruikt als side dish bij een pokébowl maar ze kunnen ook prima bij de zalmburger of door een groene salade. We hebben gebruik gemaakt van appelazijn en dat is niet voor niks. Deze azijn heeft een hele subtiele zachte azijnsmaak die goed past bij de radijsjes. Als je een andere azijn wilt gebruiken, zoals bijvoorbeeld witte wijnazijn, dan denk ik dat de verhoudingen met de suiker anders kunnen zijn. Dus voor ook dit gerecht geld weer: proef! en ga op zoek naar je eigen smaak.

Wat heb je nodig?

  • bos radijsjes
  • 150 ml water
  • 150 ml appelazijn
  • 5 eetlepels suiker
  • peperkorrels
  • mosterdzaad

extra nodig:

Hoe maak je deze radijsjes in zoetzuur?

Was de radijsjes en snij ze in plakjes van een paar millimeter. Doe de plakjes radijs in de weckpot.

Meng in een kom het water, de appelazijn en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Breng het azijnmengsel in een steelpannetje aan de kook. Als het heeft gekookt kun je het laten afkoelen. Als het is afgekoeld kun je het bij de radijsjes in de weckpot doen.

Bewaar voor 2 dagen in de koelkast. Als je het direct wilt gebruiken dan kan de azijn smaak nog wat heftig aanwezig zijn. Na twee dagen is dit iets afgezwakt en is de smaak meer in balans.

Succes!

radijsjes in zoetzuur maken dressing radijs azijn appelazijn peper mosterdzaad mr and ms in the kitchen

Radijsjes in zoetzuur

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • bos radijsjes
  • 150 ml water
  • 150 ml appelazijn
  • 5 eetlepels suiker
  • peperkorrels
  • mosterdzaad
  • extra nodig:
  • weckpot

INSTRUCTIES

Was de radijsjes en snij ze in plakjes van een paar millimeter. Doe de plakjes radijs in de weckpot.

Meng in een kom het water, de appelazijn en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Breng het azijnmengsel in een steelpannetje aan de kook. Als het heeft gekookt kun je het laten afkoelen. Als het is afgekoeld kun je het bij de radijsjes in de weckpot doen.

Bewaar voor 2 dagen in de koelkast. Als je het direct wilt gebruiken dan kan de azijn smaak nog wat heftig aanwezig zijn. Na twee dagen is dit iets afgezwakt en is de smaak meer in balans.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!