Toevallig hebben wij laatst rode ui pickles gemaakt op Mexicaanse wijze en die was top! Alleen in zuur en met habanero pepers! Die geven je burger echt een behoorlijk smaakexplosie. Deze keer maken we radijsjes in zoetzuur en deze hebben we gebruikt als side dish bij een pokébowl maar ze kunnen ook prima bij de zalmburger of door een groene salade. We hebben gebruik gemaakt van appelazijn en dat is niet voor niks. Deze azijn heeft een hele subtiele zachte azijnsmaak die goed past bij de radijsjes. Als je een andere azijn wilt gebruiken, zoals bijvoorbeeld witte wijnazijn, dan denk ik dat de verhoudingen met de suiker anders kunnen zijn. Dus voor ook dit gerecht geld weer: proef! en ga op zoek naar je eigen smaak.
Wat heb je nodig?
- bos radijsjes
- 150 ml water
- 150 ml appelazijn
- 5 eetlepels suiker
- peperkorrels
- mosterdzaad
extra nodig:
Hoe maak je deze radijsjes in zoetzuur?
Was de radijsjes en snij ze in plakjes van een paar millimeter. Doe de plakjes radijs in de weckpot.
Meng in een kom het water, de appelazijn en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Breng het azijnmengsel in een steelpannetje aan de kook. Als het heeft gekookt kun je het laten afkoelen. Als het is afgekoeld kun je het bij de radijsjes in de weckpot doen.
Bewaar voor 2 dagen in de koelkast. Als je het direct wilt gebruiken dan kan de azijn smaak nog wat heftig aanwezig zijn. Na twee dagen is dit iets afgezwakt en is de smaak meer in balans.
Succes!
INGREDIËNTEN
- bos radijsjes
- 150 ml water
- 150 ml appelazijn
- 5 eetlepels suiker
- peperkorrels
- mosterdzaad
- extra nodig:
- weckpot
INSTRUCTIES
Was de radijsjes en snij ze in plakjes van een paar millimeter. Doe de plakjes radijs in de weckpot.
Meng in een kom het water, de appelazijn en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Breng het azijnmengsel in een steelpannetje aan de kook. Als het heeft gekookt kun je het laten afkoelen. Als het is afgekoeld kun je het bij de radijsjes in de weckpot doen.
Bewaar voor 2 dagen in de koelkast. Als je het direct wilt gebruiken dan kan de azijn smaak nog wat heftig aanwezig zijn. Na twee dagen is dit iets afgezwakt en is de smaak meer in balans.