Soms is er niet heel veel nodig voor een goede salade. Jana gebruikt vaak radijsjes in een salade omdat deze lekker knapperig zijn! Omdat we de salade glutenvrij willen kiezen we voor quinoa in plaats van couscous of bulgur. Je kunt natuurlijk alle ingrediënten toevoegen die jij lekker vindt! Feta past bijvoorbeeld ook heel goed bij deze salade. Hoe vaker je de salade maakt hoe duidelijker je voorkeur voor bepaalde ingrediënten. Deze eenvoudige en lekkere quinoa salade met radijs heeft genoeg voor een lunch maar kun je natuurlijk ook als avondeten eten bij een stukje vis of vlees.
Ingrediënten voor 1 portie
- 100 gram quinoa
- 1/3 komkommer
- 6 radijsjes
- 8 zwarte olijven
- 2 kleine augurkjes
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 el milde azijn
- een snufje zout
Zo maak je de quinoa salade met radijs
- Kook de quinoa in 300 ml water totdat al het water is opgenomen. Laat vervolgens de quinoa afkoelen met een stukje keukenpapier tussen de pan en de deksel. Het keukenpapier zal overtollig vocht absorberen.
- Snij ondertussen de groente in kleine stukjes (zo groot als op de foto). De komkommer smaakt beter als zaadjes verwijdert. Dat doe je het eenvoudigst door de komkommer in de lengte te halveren en vervolgens de twee helften weer in de lengte te halveren. Je snijdt de zaadjes nu envoudig weg.
- Meng daarna de afgekoelde quinoa met de komkomer, olijven, augurkjes en radijsjes. Voeg vervolgens de olijfolie, azijn en zout toe en meng alles goed. Serveer in een mooi bord.
Eet smakelijk!