quinoa salade met gegrilde pompoen glutenvrij salade sla pompoen feta walnoten recept gezond

Quinoa salade met gegrilde pompoen en feta

door Mr. in the Kitchen

Met enige regelmaat maken wij quinoa salades met groenten die we over hebben van andere gerechten. Deze keer hebben we een pompoen gebruikt die we ook al voor de pompoenrisotto hadden gebruikt. Vaak ligt er nog een restje spinazie in de koelkast en wij hebben altijd een voorraad walnoten en feta in huis. En zo heb je al snel een complete maaltijd. Ben je op zoek naar nog meer maaltijd salades kijk dan even hier. Deze quinoa salade met gegrilde pompoen en feta is makkelijk en ook nog eens gezond!

Wat heb je nodig?

  • quinoa voor 2 personen (100-150 gram)
  • halve pompoen
  • 2 rode uien
  • 100 gram feta
  • handje walnoten
  • 75 gram spinazie of bladsla
  • extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Hoe maak je deze quinoa salade met gegrilde pompoen?

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in stukken en pel de ui. Snij de ui in vieren. Schep de groenten om met wat gewone olijfolie (niet de extra vierge, die kun je niet verhitten) en bestrooi met peper en zout. Zet in de oven tot de pompoen gaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.

Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de verpakking.

Doe in een grote schaal de spinazie en leg daarop de quinoa. Haal de pompoen en ui uit de oven en leg deze op de quinoa. Verdeel er stukjes feta over samen met de walnoten.

Maak een dressing met de olie, de geraspte knoflook en wat peper en zout. Voeg deze toe aan de salade en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer