Dit is echt een typisch Jana gerechtje. Jana houdt namelijk niet van weggooien en maakt met enige regelmaat een salade of curry met groenten die we over hebben. Zo ook deze keer. Deze quinoa salade met gegrilde groenten was niet echt bedoeld voor op het blog maar het zag er zo mooi uit en smaakte zo lekker dat we er gewoon een receptje van maken. Eigenlijk zijn dit misschien wel de gerechten die de meeste mensen thuis ook maken. Vaak hebben wij het idee dat de mooiste creaties die over het internet vliegen en enorm veel aandacht krijgen eigenlijk nauwelijks worden gemaakt. Deze salade is echter in een handomdraai gemaakt en kun je met alle groenten die je over hebt of lekker vind maken. Smaak te pakken met de salades? Kijk dan eens hier voor nog meer inspiratie.
Wat heb je nodig?
- Quinoa voor twee personen (100-150 gram)
- 75 gram veldsla
- champignons
- spruitjes
- wortel
- cherry tomaatjes
- extra vierge olijfolie
- half teentje knoflook
- citroensap + rasp
- zout en peper
extra nodig:
Hoe maak je deze quinoa salade met gegrilde groenten?
Verwarm de over voor op 200°C. Snij de champignons in vieren of door de helft, afhankelijk van de grote. Snij de spruitjes door de helft en de wortels in lengte door de helft. Doe dit in kom en schep om met normale olijfolie (extra vierge kun je beter niet verwarmen). Doe de groenten in een ovenschaal en zet in de oven. Kijk even hoever de groenten zijn maar na een minuut of 20-25 moeten deze wel goed zijn. Voeg na 10 minuten de cherry tomaatjes toe.
Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking gaar. Pak een grote saladeschaal en doe daar een de veldsla in. Als de quinoa is afgekoeld kan deze er ook bij.
Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen.
Maak ondertussen een dressing door in een kommetje wat extra vierge olijfolie te doen. Rasp daar het teentje knoflook over en breng op smaak met peper, zout, citroensap en wat citroen rasp.
Meng de gegrilde groenten met de salade en voeg als laatste de dressing toe.
Je kunt hier eventueel ook wat feta bij serveren!
Eet smakelijk!
Verwarm de over voor op 200°C. Snij de champignons in vieren of door de helft, afhankelijk van de grote. Snij de spruitjes door de helft en de wortels in lengte door de helft. Doe dit in kom en schep om met normale olijfolie (extra vierge kun je beter niet verwarmen). Doe de groenten in een ovenschaal en zet in de oven. Kijk even hoever de groenten zijn maar na een minuut of 20-25 moeten deze wel goed zijn. Voeg na 10 minuten de cherry tomaatjes toe. Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking gaar. Pak een grote saladeschaal en doe daar een de veldsla in. Als de quinoa is afgekoeld kan deze er ook bij. Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen. Maak ondertussen een dressing door in een kommetje wat extra vierge olijfolie te doen. Rasp daar het teentje knoflook over en breng op smaak met peper, zout, citroensap en wat citroen rasp. Meng de gegrilde groenten met de salade en voeg als laatste de dressing toe. Je kunt hier eventueel ook wat feta bij serveren!INGREDIËNTEN
INSTRUCTIES