Pulled pork tosti van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Pulled pork tosti van de BBQ Big Green Egg recept varkensvlees

Altijd handig als je een keer pulled pork gaat maken om gewoon veel te veel te maken. Er kan makkelijk een kilo of 7 op mijn Big Green Egg medium. En als je dan toch twaalf uurtjes hebt uitgetrokken om met de BBQ bezig te zijn waarom dan ook niet gewoon die 7 kilo er op doen? Als je de pulled pork klaar hebt gemaakt en hebt gepulled kun je een groot deel heel makkelijk invriezen. Vervolgens heb je dus een enorme hoeveelheid heerlijk low and slow gegaard varkensvlees voor misschien wel deze pulled pork tosti? Of deze pulled pork nachos? Of, en dit is echt een aanrader! Pulled pork lasagne!

Wat heb je nodig voor deze pulled pork tosti?

  • 1 hoeveelheid pulled pork
  • 1 rode ui
  • augurken
  • Stevige plakken wit boerenbrood
  • roomboter (op kamertemperatuur)
  • cheddar cheese (neem de Britisch cheddar van AH, 100 keer beter als de normale)
  • BBQ saus (zelfgemaakt)

Hoe maak je deze tosti?

Haal ruim van te voren je pulled pork uit de vriezer en laat rustig ontdooien. Heb je haast of ben je het vergeten? Leg het bakje of zakje dan in heet water.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Snijd de rode ui fijn en van de augurken plakjes. Pak een plak boerenbrood en smeer 1 kant in met een laagje roomboter. Leg op de andere kant een hoeveelheid pulled pork samen met de rode ui en plakjes augurk. Leg daar een een paar plakjes cheddar cheese op. Doe vervolgens een klein beetje van de BBQ saus er op. Leg er een andere plak brood met roomboter er op. Maak op deze manier zoveel tosti’s als je wilt.

Leg de tosti op het rooster en sluit de deksel. Houd even in de gaten hoe hard het gaat maar na 5 minuten is het brood mooi bruin geroosterd en begint de kaas te smelten. Draai de tosti om en grill nogmaals 5 minuten.

Serveer de tosti met een laagje bbq-saus!

Eet smakelijk!

Pulled pork tosti van de BBQ Big Green Egg recept varkensvlees

Pulled pork tosti

Print
Porties: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 hoeveelheid pulled pork
  • 1 rode ui
  • augurken
  • Stevige plakken wit boerenbrood
  • roomboter (op kamertemperatuur)
  • cheddar cheese (neem de Britisch cheddar van AH, 100 keer beter als de normale)
  • BBQ saus (zelfgemaakt)

INSTRUCTIES

Haal ruim van te voren je pulled pork uit de vriezer en laat rustig ontdooien. Heb je haast of ben je het vergeten? Leg het bakje of zakje dan in heet water.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Snijd de rode ui fijn en van de augurken plakjes. Pak een plak boerenbrood en smeer 1 kant in met een laagje roomboter. Leg op de andere kant een hoeveelheid pulled pork samen met de rode ui en plakjes augurk. Leg daar een een paar plakjes cheddar cheese op. Doe vervolgens een klein beetje van de BBQ saus er op. Leg er een andere plak brood met roomboter er op. Maak op deze manier zoveel tosti's als je wilt.

Leg de tosti op het rooster en sluit de deksel. Houd even in de gaten hoe hard het gaat maar na 5 minuten is het brood mooi bruin geroosterd en begint de kaas te smelten. Draai de tosti om en grill nogmaals 5 minuten.

Serveer de tosti met een laagje bbq-saus!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!