Toen ik 15 was werkte ik in een Mexicaans restaurant en daar kwam ik on contact met nachos. Wauw! Hoe vaak heb ik dat wel niet gegeten voor, tijdens of na het werk? Heel veel! Sinds die tijd ben ik ook verslaafd aan een goede guacamole, zure room, tomatensalsa, fajita’s, burrito’s etc. Nu dus nachos. Die kun je natuurlijk met gehakt maken maar ik had nog een beetje pulled pork in de vriezer liggen en kon dan ook niets anders doen dan pulled pork nachos te maken! Gaaf hoor: zure room, guacamole, tomatensalsa jalapeno pepers en cheddar kaas maken dit tot een fantastisch recept. Lekker als voorgerecht! Kijk hier voor een variant met pulled chicken nachos.
Wat heb je nodig voor deze pulled pork nachos?
voor 4 personen
- 1 zak nachos naturel (150 gram)
- 500 gram pulled pork
- 125 gram zure room
- 1 jalapeno peper
- cheddar kaas (neem de Britisch cheddar van AH, 100 keer beter als de normale)
- koriander
voor de guacamole:
- 2 avocado’s
- 1 Spaanse peper
- paar takjes koriander
- 1 kleine sjalot
- 1/2 teen knoflook
- 1 limoen
- 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes
voor de tomatensalsa:
- 10 cherrytomaatjes
- kwart teentje knoflook (van de guacamole gebruiken)
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- sap van een halve limoen
- half sjalotje fijngesneden
- halve rode peper
- zout
Hoe maak je deze nachos?
Maak de BBQ gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Maak ondertussen de guacamole. Snijd de sjalot, peper en de blaadjes van de koriander heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze in een kom kapot. Rasp de halve teen knoflook erboven. Meng de overige ingrediënten er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan.
Maak vervolgens de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in ringen en vervolgens in blokjes. Snijd het sjalotje heel fijn. Rasp het kwart teentje knoflook er boven. Snijd de koriander en de rode peper heel fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met het limoensap en zout. Proef en kijk of je het in lekker vindt.
Doe de zak nachos op een bord (kijk even of deze hitte kan verdragen). Verdeel de pulled pork over de nachos en verdeel de cheddar kaas over de pulled pork. Zet het bord in de BBQ voor ongeveer 10-15 minuten. De kaas moet gesmolten zijn.
Klop in een kommetje de zure room los zodat het wat vloeibaarder wordt. Snijd de jalapeno in ringen.
Haal de nachos uit de BBQ. Verdeel de guacamole, zure room, tomatensalsa over de nachos. Snijdt wat koriander fijn en verdeel de jalapeno peper en de koriander op het bord.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 zak nachos naturel (150 gram)
- 500 gram pulled pork
- 125 gram zure room
- 1 jalapeno peper
- cheddar kaas (neem de Britisch cheddar van AH, 100 keer beter als de normale)
- koriander
- voor de guacamole:
- 2 avocado’s
- 1 Spaanse peper
- paar takjes koriander
- 1 kleine sjalot
- 1/2 teen knoflook
- 1 limoen
- 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes
- voor de tomatensalsa:
- 10 cherrytomaatjes
- kwart teentje knoflook (van de guacamole gebruiken)
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- sap van een halve limoen
- half sjalotje fijngesneden
- halve rode peper
- zout
INSTRUCTIES
Maak de BBQ gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Maak ondertussen de guacamole. Snijd de sjalot, peper en de blaadjes van de koriander heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze in een kom kapot. Rasp de halve teen knoflook erboven. Meng de overige ingrediënten er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan.
Maak vervolgens de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in ringen en vervolgens in blokjes. Snijd het sjalotje heel fijn. Rasp het kwart teentje knoflook er boven. Snijd de koriander en de rode peper heel fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met het limoensap en zout. Proef en kijk of je het in lekker vindt.
Doe de zak nachos op een bord (kijk even of deze hitte kan verdragen). Verdeel de pulled pork over de nachos en verdeel de cheddar kaas over de pulled pork. Zet het bord in de BBQ voor ongeveer 10-15 minuten. De kaas moet gesmolten zijn.
Klop in een kommetje de zure room los zodat het wat vloeibaarder wordt. Snijd de jalapeno in ringen.
Haal de nachos uit de BBQ. Verdeel de guacamole, zure room, tomatensalsa over de nachos. Snijdt wat koriander fijn en verdeel de jalapeno peper en de koriander op het bord.
Eet smakelijk!