Pulled pork burger van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Pulled pork burger van de Big Green Egg BBQ hamburger recept maken groot mr and ms in the kitchen

Bam! Veel gekker als dit wordt het niet! Nu eet ik niet heel vaak vlees omdat Jana dat niet doet, dus als je het wel doet dan moet je jezelf verwennen.  Deze pulled pork burger van de Big Green Egg is daar een voorbeeld van! Man, man, man wat een flinke hap is dit! Het ziet er niet uit alsof je het makkelijk weg krijgt maar met een beetje handigheid lukt het toch nog goed. Wel je handen gebruiken natuurlijk!

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze pulled pork burger van de Big Green Egg?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 230°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct op de Big Green Egg. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt.

Doe alvast de voorbereidingen voor het opmaken van de burger. Snij de augurken en de tomaten in plakjes. Snij de ui in ringetjes.

Als je net als ik een restje pulled pork hebt gebruikt dat in de vriezer/koelkast heeft gestaan kun je deze misschien in een klein pannetje op de BBQ mee opwarmen. Bak de bacon op de BBQ of in een koekenpan mooi bruin. Rooster de broodjes op het rooster krokant.

Als alles klaar is kun je de hamburgers grillen. Ik denk ongeveer 8 minuten. Draai na vier minuten de hamburger om. Leg na twee minuten een plakje cheddar kaas op de hamburger zodat deze kan smelten.

Maak nu de pulled pork burger op. Begin met een blaadje sla, daarna augurk, tomaat, bacon, hamburger, pulled pork, wat BBQ saus en als laatste rode ui.

Ik zou zeggen eet smakelijk!

Pulled pork burger van de Big Green Egg BBQ hamburger recept maken groot mr and ms in the kitchen

Pulled pork burger van de Big Green Egg

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 4 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 hamburgerbroodjes 
  • 4 blaadjes sla
  • 8 augurken
  • 4 tomaten
  • 8 plakken bacon
  • 4 hamburgers (bijvoorbeeld deze)
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 250 gram pulled pork
  • 1 rode ui
  • BBQ saus (bijvoorbeeld deze BBQ saus)

INSTRUCTIES

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 230°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct op de Big Green Egg. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt.

Doe alvast de voorbereidingen voor het opmaken van de burger. Snij de augurken en de tomaten in plakjes. Snij de ui in ringetjes.

Als je net als ik een restje pulled pork hebt gebruikt dat in de vriezer/koelkast heeft gestaan kun je deze misschien in een klein pannetje op de BBQ mee opwarmen. Bak de bacon op de BBQ of in een koekenpan mooi bruin. Rooster de broodjes op het rooster krokant.

Als alles klaar is kun je de hamburgers grillen. Ik denk ongeveer 8 minuten. Draai na vier minuten de hamburger om. Leg na twee minuten een plakje cheddar kaas op de hamburger zodat deze kan smelten.

Maak nu de pulled pork burger op. Begin met een blaadje sla, daarna augurk, tomaat, bacon, hamburger, pulled pork, wat BBQ saus en als laatste rode ui.

Ik zou zeggen eet smakelijk!

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!