Pulled chicken op de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Pulled chicken op de Big Green Egg BGE BBQ recept kip kippendij koolsalade kamado

Pulled chicken is hot! Deze makkelijke variant van de pulled pork is een stuk sneller klaar en smaakt misschien wel net zo lekker! Ik maakte deze pulled chicken op de Big Green Egg voor de buurt BBQ. Eenvoudig van tevoren klaar te maken en iedereen is er gek op. Ik heb hiervoor kippendijen gebruikt want dat is toch wel het allerlekkerste stukje kip. Deze blijven lekker sappig doordat het meer vet bevat. Ik heb ook wat rookhout gebruikt zodat je een echte BBQ smaak te pakken hebt. Je kunt het klaarmaken en vervolgens in de koelkast bewaren totdat je het nodig hebt. Warm het vervolgens op in de BBQ of in de oven en klaar ben je! Wil je een wat meer Oosterse variant (ook lekker) kijk dan hier.

Wat heb je nodig voor 20 broodjes?

  • 2 kilo kippendij (zonder vel)
  • BBQ rub (bijvoorbeeld deze)
  • 20 broodjes
  • BBQ saus (bijvoorbeeld deze)

extra nodig: rookhout, kerntemperatuurmeter

voor de koolsalade:

  • 1/2 witte kool
  • 1 rode ui
  • 3 wortelen of koop 1 zakje peen julienne
  • 2 rode appels
  • sap van 1 citroen
  • mayonaise
  • mosterd

Hoe maak je deze Pulled chicken van de Big Green Egg?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 110-130°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Snij bij de kippendijen het overtollige vet en/of vel er af. Ik heb gevraagd om kippendijen zonder bot maar met kan natuurlijk ook met (= meer smaak maar duurt we wat langer).

Rub de kippendijen in met jouw favoriete BBQ-rub. Voeg wat rookhout toe aan de BBQ, plaats de deflector en het rooster. Leg daarna de kippendijen op het rooster en stop een kerntemperatuurmeter in één van de dijen en leg op de BBQ. Gaar de kippendijen tot deze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72°C. Dit duurde bij mij ongeveer een uur. Pull daarna de kip uit elkaar en proef of deze op smaak is. Voeg eventueel wat van de rub, peper, zout of wat BBQ-saus toe.

Voor de salade:

Snij de witte kool in dunne reepjes of rasp hem met een grove rasp fijn. Snij vervolgens de ui fijn. Rasp de appels en wortels. Meng de kool, ui, appel en wortel door elkaar in een slakom.

Maak een dressing door 4 eetlepels mayonaise en een halve eetlepel mosterd te mengen. Voeg wat citroensap toe en proef even of dit lekker is. Voeg indien nodig wat extra mayonaise,mosterd of citroensap toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng daarna de dressing door de salade en proef of er nog wat peper of zout in moet.

Broodje Pulled chicken!

Snij de bolletjes door de helft. Leg op de bolletjes wat van de pulled chicken. Doe daar wat BBQ-saus op en als laatste de koolsalade.

Eet smakelijk!

Pulled chicken op de Big Green Egg BGE BBQ recept kip kippendij koolsalade kamado

Pulled chicken van de Big Green Egg

Print
Porties: 20 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.3/5
( 28 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 kilo kippendij (zonder vel)
  • BBQ rub (bijvoorbeeld deze)
  • 20 broodjes
  • BBQ saus (bijvoorbeeld deze)
  • extra nodig: rookhout, kerntemperatuurmeter
  • voor de koolsalade:
  • 1/2 witte kool
  • 1 rode ui
  • 3 wortelen of koop 1 zakje peen julienne
  • 2 rode appels
  • sap van 1 citroen
  • mayonaise
  • mosterd

INSTRUCTIES

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 110-130°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Snij bij de kippendijen het overtollige vet en/of vel er af. Ik heb gevraagd om kippendijen zonder bot maar met kan natuurlijk ook met (= meer smaak maar duurt we wat langer).

Rub de kippendijen in met jouw favoriete BBQ-rub. Voeg wat rookhout toe aan de BBQ, plaats de deflector en het rooster. Leg daarna de kippendijen op het rooster en stop een kerntemperatuurmeter in één van de dijen en leg op de BBQ. Gaar de kippendijen tot deze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72°C. Dit duurde bij mij ongeveer een uur. Pull daarna de kip uit elkaar en proef of deze op smaak is. Voeg eventueel wat van de rub, peper, zout of wat BBQ-saus toe.

Voor de salade:

Snij de witte kool in dunne reepjes of rasp hem met een grove rasp fijn. Snij vervolgens de ui fijn. Rasp de appels en wortels. Meng de kool, ui, appel en wortel door elkaar in een slakom.

Maak een dressing door 4 eetlepels mayonaise en een halve eetlepel mosterd te mengen. Voeg wat citroensap toe en proef even of dit lekker is. Voeg indien nodig wat extra mayonaise,mosterd of citroensap toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng daarna de dressing door de salade en proef of er nog wat peper of zout in moet.

Broodje Pulled chicken!

Snij de bolletjes door de helft. Leg op de bolletjes wat van de pulled chicken. Doe daar wat BBQ-saus op en als laatste de koolsalade.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!