Pruim-chocoballetjes

door Ms. in the Kitchen
Pruim-chocoballetjes pruimen chocolade glutenvrij glutenfree vrij van gluten recept chocolade Plum chocolate balls recipe endometriosis gluten free dairy free soy free sugar free| pruimen en chocolade balletjes recept endometriose glutenvrij zuivelvrij sojavrij eten suikervrij

Laatst waren wij in Thailand en daar ontbeten wij bij een ontzettend leuke zaak op Koh Tao: Coconut Monkey. Daar hadden zij onder andere een ontzettend lekkere havermout ontbijt staan met kokosmelk! Wauw wat een geweldige combinatie! Wat zij ook veel hadden waren chocoballetjes. Ontzettend lekker en heel makkelijk om glutenvrij te maken! Er waren daar diverse combinaties die ontzettend goed waren. Vaak worden er dadels gebruikt om het recept de nodige suikers te geven. Voor dit recept van pruim-chocoballetjes gebruik ik pruimen in plaats van dadels. Pruimen combineren heerlijk met chocolade. Deze combinatie hebben wij voor het eerst geproefd in Amsterdam bij Puccini bombini. Probeer het ook eens!

Voor 15 stuks pruim-chocoballetjes

  • 100 gram rauwe amandelen
  • 60 gram gedroogde pruimen
  • 20 gram pure chocolade (85%)
  • 1 volle eetlepel honing
  • 3 eetlepels kokosrasp

Zo maak je ze:

  1. Wel de pruimen 10 minuten in water.
  2. Meng vervolgens de amandelen, pruimen, chocolade en de honing in een keukenmachine totdat er een gladde massa is ontstaan (ongeveer 2 minuten).
  3. Rol met je handen balletjes (je hebt ongeveer een volle theelepel van het mengsel nodig voor 1 balletje).
  4. Leg de kokosrasp in een bord en rol de balletjes er één voor één doorheen.
  5. Meer is het niet!

Eet smakelijk!!

Deze recepten zijn ook lekker!