Procureursteak van de BBQ Big Green Egg recept procureur varkensvlees rozemarijn

Procureursteak van de BBQ met rozenmarijn

door Mr. in the Kitchen

De laatste tijd kom je overal de duurste stukjes vlees tegen die het liefst van een speciaal ras zijn en dagenlang gerijpt. Het is ook fantastisch vlees, zeker weten, maar het kan ook goedkoper. Voor deze procureursteak van de BBQ betaalde ik maar 2 euro en dan heb je ook een behoorlijk goed stukje vlees van 330 gram! Er zit flink wat vet bij dat zorgt voor een sappig  en smaakvol eindresultaat. Ook deze keer heb ik weer rozemarijn gebruikt want dat vindt ik gewoon het allerlekkerste. Je kunt natuurlijk ook alleen peper en zout gebruiken of een beetje BBQ-rub.

Wat heb je nodig voor deze procureursteak van de BBQ?

  • een dikke procureursteak van ongeveer 3 cm.
  • paar takjes rozemarijn
  • peper en zoutBijpassend biertje?

kijk dan even bij deze bierspecial.

Hoe maak je deze procureursteak?

Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Voor het grillen van vlees gebruik ik het gietijzeren rooster. Mocht je dit hebben zou ik dit zeker gebruiken. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, deze ook geplaatst te hebben. Deze warmt dan goed, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal ondertussen de procureur uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

Hak de rozemarijn fijn. Strooi deze samen met wat grof zeezout op de procureur. Ik gebruik echt een goede hoeveelheid zout. In het verleden was ik hier nogal zuinig mee, maar ik kan je garanderen dat dit echt belangrijk is. Oefening baart kunst.

Als de BBQ warm is kan de procureur op de Big Green Egg en sluit de deksel. Draai na 2 minuten de steak een kwartslag. Draai na 2 minuten de procureur op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de procureur klaar en leg je deze weg om te rusten. Bestrooi na het rusten met peper. Op deze manier was de procureur medium gebakken. Dit kan zeker ook bij varkensvlees!

Wij aten deze procureursteak van de BBQ met een gepofte zoete aardappel, courgette met yoghurt-dillesausje (ook te vinden op mijn site).

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer