Prei van de Big Green Egg met kruidenboter

door Mr. in the Kitchen
geroosterde prei van de Big green Egg recept BBQ

Deze geroosterde prei van de Big Green Egg kan ik je echt aanraden. De prei wordt cavemen style klaargemaakt! Op het eerste gezicht lijkt het helemaal niet zo lekker want je laat de prei helemaal zwart worden. Maar als je de zwarte bladeren weghaalt blijft er een heerlijk zoete kern over. Wij serveerden deze prei met een Perzische sabszi kruidenboter. Ik vond dit echt een super goed recept en ga ik zeker gebruiken in een toekomstig etentje dat ik ga geven.

Wat heb je nodig voor deze prei van de Big Green Egg?

Hoe maak je deze prei?

Steek de Big Green Egg aan en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Dit doe je heel gemakkelijk door twee aanmaakblokjes aan te steken en tussen het houtskool te leggen. Als de aanmaakblokjes opgebrand zijn kun je de deksel sluiten. We gaan deze prei cavemen-style klaarmaken dus je hebt geen rooster nodig.

Snijdt de groene bladeren van de prei. Snijd met je mes een snede vanaf de helft van de prei naar het groen toe. Snijdt niet de hele prei doormidden maar ga met het mes tot de helft van de prei. Zo kun je eventueel zand dat tussen de bladeren van het uiteinde van de prei onder de kraan uitspoelen.

Leg de prei in het houtskool en laat de prei helemaal zwart worden. Als de prei rondom helemaal zwart is geworden kun je de prei uit het houtskool halen. Bij mij duurde dit ongeveer 5 minuten per kant.

Verwijder de zwarte bladeren. Je houdt nu een zachte kern over. Leg deze op een bord en bestrooi met wat zout. Leg daar een paar plakken kruidenboter op en serveer direct. Wij aten hier zeebaars van een plankje en gebakken aardappeltjes bij.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!