Prego beef sandwich uit Portugal!

door Mr. in the Kitchen
BBQ recept Big Green Egg beef sandwich Prego portugal

Zoals jullie misschien op mijn Facebook hebben gezien, ben ik deze zomer in Portugal op vakantie geweest. Daar heb ik onder andere gegeten in de Foodmarket van Lissabon. Natuurlijk ga je dan op zoek naar typische Portugese gerechten. Naast de gebakken octopus was ook de Prego beef sandwich één van die klassiekers . En ik was blij verrast! Weer eens iets anders als een broodje hamburger. Dik belegd met een laag zelfgemaakte kruidenboter is dit misschien wel een van mijn favoriete BBQ recepten!

Wat heb je nodig voor deze Prego beef sandwich?

voor de 2 beef sandwiches

  • 2 goede broodjes van de bakker. Ik vind een harde korst niet lekker maar het moet wel een beetje een stevig broodje zijn.
  • 4 plakken rib-eye van halve  tot 1 cm dik ( je kunt ook bavette of biefstuk gebruiken)

voor de kruidenboter

  • 100 gram roomboter
  • 1,5 teen knoflook
  • flinke hand peterselie
  • zeezout
  • peper

Wil je een bijpassend biertje? kijk dan even op deze special.

Hoe maak je deze sandwich?

Steek je BBQ aan en bereid deze voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Laat de temperatuur oplopen tot 220-250°C.

Haal de boter even uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Haal ook de rib-eye lapjes uit de koelkast en laat op temperatuur komen.

Maak nu de kruidenboter. Rasp de knoflook met een fijne rasp. Ik gebruik hiervoor een Microplane rasp. Deze is echt fantastisch en elke euro waard. Snijd de peterselie fijn. Als de boter op kamertemperatuur is kun je deze makkelijk mengen met de andere ingrediënten. Breng de kruidenboter op smaak met wat grofgemalen zeezout en peper.

Snijd het broodje doormidden en beleg met een flinke laag kruidenboter. Je zult dat straks proeven en is fantastisch.

Als de BBQ op temperatuur is kun je zout op de lapjes vlees strooien en op de BBQ leggen. Sluit de deksel en wacht 1 minuut. Niet te lang anders gaart het vlees te ver door. Draai na een minuut de lapjes om en wacht nog 30 seconden en haal ze dan van de BBQ. Het is allemaal afhankelijk van de dikte van het vlees maar ze zullen nu mooi rosé zijn.

Leg de lapjes vlees op de broodjes en snijd deze doormidden.

Eet smakelijk!!

Deze recepten zijn ook lekker!