Portobello burger van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Portobello burger van de Big Green Egg BBQ recept vegetarische burger mr and ms in the kitchen

Terwijl ik hier een fantastische pulled pork burger aan het eten was kon Jana natuurlijk niet achterblijven. Voor haar maakte ik deze Portobello burger van de Big Green Egg. Zoals je ziet met een glutenvrij broodje zodat zij ook kon genieten van een lekkere burger. Deze glutenvrije hamburgerbroodjes hebben ze sinds kort bij de AH. Een aanrader dus voor de glutenvrije volgers van ons. Heeft ons ook doen besluiten dat we die natuurlijk ook zelf gaan maken, maar voorlopig voldoen deze broodjes prima.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 glutenvrije broodjes (of gewone hamburgerbroodjes natuurlijk)
  • 2 blaadjes sla
  • 4 augurken
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 portobelllo
  • 2 plakjes cheddarkaas
  • 1/2 avocado
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd

Hoe maak je deze portobello burger van de Big Green Egg?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.

Maak ondertussen de toppings klaar. Snij de augurken samen met de tomaten in plakjes en snij de rode ui in ringetjes. Snij de avocado in kleine blokjes. Maak een sausje door de mayonaise, ketchup en mosterd te mengen. Proef of de verhouding naar je zin is en pas zo nodig aan.

Gril de portobello burger op de BBQ in ongeveer 8-10 mooi bruin. De laatste 2 minuten kun je het plakje cheddar kaas op de portobello leggen zodat deze smelt. Rooster tegelijkertijd de broodjes even knapperig.

Smeer net voor het opmaken de beiden helften van de broodjes in met de saus. Maak de portobelloburger op door eerst een blaadje sla, daarna tomaat, augurk, rode ui, de portobello en de avocado als laatste. Voeg naar wens extra saus toe.

Eet smakelijk!

Portobello burger van de Big Green Egg BBQ recept vegetarische burger mr and ms in the kitchen

Portobello burger van de Big Green Egg

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 glutenvrije broodjes (of gewone hamburgerbroodjes natuurlijk)
  • 2 blaadjes sla
  • 4 augurken
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 portobelllo
  • 2 plakjes cheddarkaas
  • 1/2 avocado
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd

INSTRUCTIES

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.

Maak ondertussen de toppings klaar. Snij de augurken samen met de tomaten in plakjes en snij de rode ui in ringetjes. Snij de avocado in kleine blokjes. Maak een sausje door de mayonaise, ketchup en mosterd te mengen. Proef of de verhouding naar je zin is en pas zo nodig aan.

Gril de portobello burger op de BBQ in ongeveer 8-10 mooi bruin. De laatste 2 minuten kun je het plakje cheddar kaas op de portobello leggen zodat deze smelt. Rooster tegelijkertijd de broodjes even knapperig.

Smeer net voor het opmaken de beiden helften van de broodjes in met de saus. Maak de portobelloburger op door eerst een blaadje sla, daarna tomaat, augurk, rode ui, de portobello en de avocado als laatste. Voeg naar wens extra saus toe.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!