Portobello burger op de BBQ Big Green Egg recept vegetarisch

Portobello burger op de BBQ met geroosterde paprika

door Mr. in the Kitchen

Omdat mijn vriendin vegetarisch is wordt ik, en niet met tegenzin, gedwongen om ook vegetarisch te BBQ’n. Hierdoor leer je toch weer nieuwe smaken en andere gerechten klaar  maken dan het bekende stukje vlees. Deze Portobello burger op de BBQ is zo een voorbeeld hiervan. De Portobello ziet er uit als een hamburger en samen met de geitenkaas en geroosterde paprika ook nog eens heel lekker!

Wat heb je nodig voor deze Portobello burger op de BBQ?

  • 2 hamburger broodjes
  • 2 portobello’s
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 1/2 teen knoflook geraspt
  • klein bosje peterselie
  • blaadjes sla
  • 2 plakken geitenkaas
  • (zelfgemaakte) pesto

Hoe maak je deze burger?

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? kijk dan op deze special. Als de BBQ op temperatuur is kun je de paprika in het houtskool leggen. Wacht tot deze helemaal zwart is en doe de geroosterde paprika in een pannetje met deksel of een plastic zakje en zet even weg. Op deze manier kun je het velletje straks makkelijk verwijderen. Als je het velletje hebt verwijdert kun je de paprika aanmaken met een dressing van wat olijfolie en de halve teen knoflook  en gehakte peterselie. Zet tot gebruik weg in de koelkast.

Plaats het rooster op de BBQ en smeer de Portobello in met wat olijfolie. Grill de Portobello’s eerst op de bolle kant tot deze mooi bruin en zacht is geworden.Draai de Portobello na 4 minuten om. Doe de laatste twee minuten het plakje geitenkaas op de Portobello. Snijd de broodjes door het midden en rooster deze ook op het rooster lichtjes aan. Let op dit kan snel gaan.

Maak nu de Portobello burger door de onderste helft van het geroosterd brood in te smeren met pesto. Leg daar een blaadje sla op en vervolgens de Portobello. Leg daar de geroosterde paprika op.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer