Bij mijn vorige werkgever gebeurde het nog wel eens dat we genoodzaakt waren om een pokébowl te halen. En dat was zeker geen straf! Ik hou enorm van de pokébowl. Misschien komt het omdat je het idee hebt dat je wat gezonds eet dat ook nog eens echt top smaakt! Alhoewel ik mij afvraag hoe gezond het daadwerkelijk is. Helemaal zelf samenstellen natuurlijk en dan de favoriete ingrediënten kiezen. Mijn standaard recipe was: avocado, mango, zeewier, komkommer + 1 vrije keuze. Daarbij kwam standaard de citrus ponzu en een mayo naar keuze. Toppings: rode peper en gember. Maar inmiddels ben ik van werkgever veranderd en leven we in een lockdown. Natuurlijk kun je die pokérbowl bestellen maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! Hier het citrus ponzu dressing recept dat echt top is!
Wat heb je nodig?
- 60 ml soja saus
- sap van een hele sinaasappel
- 2 eetlepels sap van een citroen
- 2 eetlepels mirin
- chilivlokken naar smaak
Hoe maak je dit Ponzu dressing recept?
Ok, hier komt het echt op jouw smaak aan. Wat vindt je lekker? Proef vooral! Wij willen echt alle smaken proeven en voegen daarom best wat citrus toe. Misschien hou jij daar niet van? Begin gewoon met de helft van de sinaasappel, citroen en mirin. Daarna ga je proeven. Proef je alleen soja en wil je meer proeven? Voeg dan van alles de rest toe. De hoeveelheid die we hebben aangegeven in het recept dat is hoe wij hem lekker vonden. Vervolgens wat pit toevoegen met de chilivlokken.
Succes!
INGREDIËNTEN
- 60 ml soja saus
- sap van een hele sinaasappel
- 2 eetlepels sap van een citroen
- 2 eetlepels mirin
- chilivlokken naar smaak
INSTRUCTIES
Ok, hier komt het echt op jouw smaak aan. Wat vindt je lekker? Proef vooral! Wij willen echt alle smaken proeven en voegen daarom best wat citrus toe. Misschien hou jij daar niet van? Begin gewoon met de helft van de sinaasappel, citroen en mirin. Daarna ga je proeven. Proef je alleen soja en wil je meer proeven? Voeg dan van alles de rest toe. De hoeveelheid die we hebben aangegeven in het recept dat is hoe wij hem lekker vonden. Vervolgens wat pit toevoegen met de chilivlokken.