Pompoensoep recept zelfgemaakt zelf maken recept eenvoudig lekker

Ik wil graag een van mijn lievelingsrecepten voor pompoensoep met je delen. De soep heeft een zachte textuur en is vol van smaak.

Ingrediënten voor 5 porties

  • 500 gram biologische Hokkaido pompoen
  • 850 ml groentebouillon
  • 1 middelgrote winterpeen of 3 wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 ui
  • 1 grote aardappel
  • 3 el olijfolie
  • (een staafmixer voor het pureren)

Zo maak je de pompoensoep

  1. Ik gebruik voor dit recept een biologische pompoen (de Hokkaido soort) en laat de schil erop zitten.
  2. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snij de pompoen in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  3. Schil de aardappel en snij in even grote stukken als de pompoen. Snij de wortel in even grote stukken als de aardappel en pompoen.
  4. Schil vervolgens de gemberwortel en rasp fijn.  Hak de ui en knoflook fijn.
  5. Gebruik een grote soeppan en verhit drie eetlepels olijfolie. Voeg de ui toe en bak op middelhoog vuur zo’n 2 minuten aan. Voeg de knoflook, gember en aardappel toe en bak 1 minuut mee. De aardappel zal zetmeel vrijlaten waardoor de soep romig wordt zonder dat je room hoeft toe te voegen.
  6. Voeg vervolgens de pompoen, wortel en groentebouillon toe en laat de soep 20 minuten koken (of zolang de pompoen niet zacht is). Haal vervolgens de soep van de warmtebron af en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.

Wij aten deze pompoensoep met deze heerlijke maiscake.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer