pompoenrisotto met pancetta pompoen risotto recept parmezaansekaas

Pompoenrisotto met pancetta

door Mr. in the Kitchen

Helaas is de herfst weer begonnen. De regen van de laatste weken staat ons hier een beetje tegen. Enige voordeel is dat we weer heerlijke herfstachtige recepten kunnen maken. Stoofvlees, een goed gevulde soep of misschien deze pompoenrisotto met pancetta. Wij zijn hier thuis echt gek op risotto en maken dit dan ook bijna iedere week. Helaas heeft het voor veel mensen de naam van moeilijk of duurt lang.. Dit is wel jammer want een risotto hoeft niet veel tijd te kosten (deze trouwens wel) en is ontzettend lekker. Voor deze pompoenrisotto moet je inderdaad wat langer  in de keuken staan maar dan heb je ook wat! De kids zijn er ook nog eens gek op!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 40 gram roomboter
  • Een halve pompoen
  • 350 gram risottorijst
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 150 gram pancetta (een dikke plak van 5 mm vraag dit aan je kaasboer)
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • zout en peper

Hoe maak je deze pompoenrisotto met pancetta?

Haal de pompoen pitjes en draden uit de pompen. Schil de buitenkant weg met een scherp koksmes. Dit doe je het makkelijkst door de helft op je snijblok te leggen en met je mes stukken schil weg te snijden.

Smelt de helft van de boter in een pan en bak de pompen 5 minuten op laag vuur. Voeg zout toe en voeg vervolgens een beetje water toe zodat er in de hele pan een klein laagje water  staat. Doe een deksel op de pan en laat zo voor 20 minuten pruttelen. Breek met een vork de zachte pompoen in de pan door er op te drukken. Nu wordt het mooie oranje massa.

Snij de pancetta in blokjes en bak deze met wat olie 5 minuten aan. Laat staan tot het laatst.

Roer er vervolgens de rijst doorheen en voeg een deel van de bouillon toe. Voeg vervolgens schep voor schep de bouillon toe als deze is opgenomen en blijf roeren (dit is belangrijk bij deze risotto: dan meng je het vocht met de rijst).  Na ongeveer 18-20 minuten is de rijst beetgaar. Proef of dit zo is! Roer de rest van de boter door de risotto samen met de helft van de parmezaanse kaas. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Voeg vervolgens de pancetta toe en serveer in een mooi bord.

Bestrooi met de overgebleven parmezaanse kaas. Wij aten deze met een groene salade

Eet smakelijk!

 

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer