Ja hier worden wij echt allebei blij van! Het is eigenlijk een groot sushi feestje in een kom. Een pokébowl heeft geen gluten en daardoor ideaal voor Jana. Let wel op! Wij gebruiken hiervoor glutenvrije sojasaus dus niet gewone sojasaus toevoegen aan je ponzu dressing. Wat maakt een pokébowl nou zo fantastisch? Natuurlijk omdat je jouw favoriete ingrediënten kan toevoegen! Voor Jana zijn dit hele andere ingrediënten dan voor mij. Jana lust geen sowieso geen vlees dus voor haar gingen wij deze pokébowl met zalm maken. Onze basis is rijst met sla en verder hebben wij Jana’s favorieten toegevoegd. Lijkt iets jouw niet lekker? Doe dan wat anders!
Wat heb je nodig voor 2 bowls?
- 150 gram verse! zalm (liefst niet van supermarkt)
- 200 gram sushi rijst
- 50 gram gemengde sla
- 1 kleine mango
- halve komkommer
- drie wortels
- sesamolie
- 1 avocado
- radijsjes in zoetzuur
- 1 rode peper
- sesamzaadjes
- 1 hoeveelheid citrus ponzu dressing
- kewpie mayonaise ( of gewone die je op smaak brengt met wat sojasaus)
Zelf je pokébowl met zalm maken
Maak eerst de ponzu dressing. Snij vervolgens de zalm in blokjes. Breng de blokjes op smaak met wat zout en peper en leg de zalm in de helft van de hoeveelheid ponzu dressing. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
Maak de sushi rijst klaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Snij de mango in kleine blokjes. Snij de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Ook de komkommer kun je vervolgens in blokjes snijden. Rasp de wortels boven een kom fijn. Wij gebruiken hiervoor een rasp van microplane (die zijn echt fantastisch en je wilt niet anders meer). Breng de wortel op smaak met een klein beetje sesamolie. Proef of het lekker op smaak is. Halveer en ontpit de avocado en snij ook in blokjes. Snij de peper in ringetjes.
Als alles klaar is kun je de pokébowl opzetten. Begin met een hand gemengde sla. Daar die je de rijst op die je op smaak brengt met wat ponzu dressing. Vervolgens de wortel, avocado, radijsjes, mango, en komkommer er naast. Doe in het midden de zalm met rode peper. Bestrooi het geheel met sesamzaadjes en wat kewpie mayonaise.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 150 gram verse! zalm (liefst niet van supermarkt)
- 200 gram sushi rijst
- 50 gram gemengde sla
- 1 kleine mango
- halve komkommer
- drie wortels
- sesamolie
- 1 avocado
- radijsjes in zoetzuur
- 1 rode peper
- sesamzaadjes
- 1 hoeveelheid citrus ponzu dressing
- kewpie mayonaise ( of gewone die je op smaak brengt met wat sojasaus)
INSTRUCTIES
Maak eerst de ponzu dressing. Snij vervolgens de zalm in blokjes. Breng de blokjes op smaak met wat zout en peper en leg de zalm in de helft van de hoeveelheid ponzu dressing. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
Maak de sushi rijst klaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Snij de mango in kleine blokjes. Snij de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Ook de komkommer kun je vervolgens in blokjes snijden. Rasp de wortels boven een kom fijn. Wij gebruiken hiervoor een rasp van microplane (die zijn echt fantastisch en je wilt niet anders meer). Breng de wortel op smaak met een klein beetje sesamolie. Proef of het lekker op smaak is. Halveer en ontpit de avocado en snij ook in blokjes. Snij de peper in ringetjes.
Als alles klaar is kun je de pokébowl opzetten. Begin met een hand gemengde sla. Daar die je de rijst op die je op smaak brengt met wat ponzu dressing. Vervolgens de wortel, avocado, radijsjes, mango, en komkommer er naast. Doe in het midden de zalm met rode peper. Bestrooi het geheel met sesamzaadjes en wat kewpie mayonaise.