Pimientos de padrón op de BBQ pigmentos de padron van de bbq big green egg barbecue recept mr and ms in the kitchen

Pimientos de padrón op de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Mijn buurman is gek op gegrilde Spaanse pepertjes. Voor hem maakte ik deze pimientos de padrón op de BBQ. Het is een heerlijke snack die je bij een borrel kunt serveren. Lekker fris en zeker niet pittig, maar er kunnen wat pittige exemplaren tussenzitten. Nu eten wij vrij pittig thuis maar ik ben er nog niet eentje tegen gekomen. Bij de Albert Heijn hier kun je ze gewoon kopen alleen weet ik niet of dat bij iedere AH is. Als je ze niet kunt vinden zou je ook heel goed pepertjes bij de Turkse groenteboer kunnen proberen, die zijn namelijk ook niet zo heet.

Wat heb je nodig?

  • piementos de padrón
  • extra vierge
  • zout en peper

Hoe maak je deze pimientos de padrón op de BBQ?

Maak de Big Green Egg klaar voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200 °C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de pepertjes op het rooster leggen. Gril de pepers tot ze rondom een beetje zwart geblakerd zijn. Dit kun je goed zien op de foto. Als ze klaar zijn leg je ze op een bordje.

Giet een beetje extra vierde olijfolie er overheen en bestrooi met wat zeezout en peper.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer