Wij zitten helemaal in de Mexicaanse sferen. Dat komt door mijn bezoek aan Tabú in Leiden. Dit restaurant heeft allemaal Latijns Amerikaanse gerechtjes op de kaart staan en zodoende ging ik op ontdekkingsreis naar Mexicaanse gerechtjes. Zo maakte ik eerder al deze pickles van rode ui geserveerd op zelfgemaakte maistortilla’s met ribeye van de BBQ. Dit pico de gallo recept kwam ik tegen op een Mexicaans blog. Deze bevat, in tegenstelling tot wat ik op de Nederlandse blogs tegenkom, geen paprika, komkommer of knoflook. Het bevat daarentegen wel twee jalapeno pepers. Dit kun je naar wens aanpassen maar wij vonden het niet heel pittig. Pico de gallo kun je verder goed combineren met de zware gerechtjes van de Mexicaanse keuken zoals taco’s tortilla’s of nachos.
Wat heb je nodig?
- 6 tomaten
- 2 jalapeno pepers
- halve witte ui
- halve limoen
- paar takjes koriander
- zout
Hoe maak je dit pico de gallo recept?
Snij de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de tomaten vervolgens in blokjes. De jalapeno’s mogen in repen en vervolgens in kleine blokjes. Wil je liever dat de pico de gallo niet zo pittig is? Verwijder dan de zaadlijsten, deze bevatten de pit. Snipper de ui ook heel fijn. Ik heb liever geen grote stukken ui in deze salsa. Verwijder de blaadjes van de takjes koriander. Snij de blaadjes fijn.
Voeg alle ingrediënten in een kom. Knijp er het sap van de halve limoen over uit en breng op smaak met wat zout. Meng alles goed door elkaar. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
Tips:
- Pico de Gallo kun je het beste vers eten en niet te lang bewaren in de koelkast.
- Het limoensap is belangrijk voor de smaak. Let er op dat je niet teveel sap toevoegt. Dit kun je verhelpen door wat suiker toe te voegen.
- Je kunt rode ui gebruiken maar witte ui is traditioneel
INGREDIËNTEN
- 6 tomaten
- 2 jalapeno pepers
- halve witte ui
- halve limoen
- paar takjes koriander
- zout
INSTRUCTIES
Snij de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de tomaten vervolgens in blokjes. De jalapeno's mogen in repen en vervolgens in kleine blokjes. Wil je liever dat de pico de gallo niet zo pittig is? Verwijder dan de zaadlijsten, deze bevatten de pit. Snipper de ui ook heel fijn. Ik heb liever geen grote stukken ui in deze salsa. Verwijder de blaadjes van de takjes koriander. Snij de blaadjes fijn.
Voeg alle ingrediënten in een kom. Knijp er het sap van de halve limoen over uit en breng op smaak met wat zout. Meng alles goed door elkaar. Proef en breng zo nodig verder op smaak.