Warme peer met honing en walnoten, ja dat is echt heerlijk. Met een warm bolletje vanille ijs is dit echt een fantastische combinatie. Een tip voor de honing die we hier bij doen is dat we deze aanmengen wat met vanille extract dat geeft echt een mooie combinatie! Samen met de nootjes die in de oven worden geroosterd is dit een heerlijk herfst dessert. En aangezien het weer deze dagen niet meezit is dit een goede keuze om te maken!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 4 peren
- 100 gram honing
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram walnoten
- kaneel
Hoe maak je deze peer met honing en walnoten?
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de honing met een theelepel van het vanille extract.
Snij de peren door de helft. Snij een klein stukje aan de bolle kant van de peer af zodat ze straks goed blijven staan op de ovenplaat. Verwijder de draden die door de hele peer lopen en verwijder het klokhuis. Maak een mooi kuiltje waar het klokhuis zat.
Hak de noten in stukjes en doe deze in de kuiltjes van de peer. Giet hier lekker wat honing in. Bestrooi de peren met wat kaneel en zet de peren in de oven.
Na een half uur zijn de peren heerlijk zacht en de noten mooi geroosterd. Haal ze er uit en serveer direct! Wil je ze met ijs serveren haal de ijs er dan uit als je ze in de oven zet dan is deze zacht als je het nodig hebt.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer herfstachtige gerechten? Kijk dan eens bij deze risotto met paddestoelen.
INGREDIËNTEN
- 4 peren
- 100 gram honing
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram walnoten
- kaneel
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de honing met een theelepel van het vanille extract.
Snij de peren door de helft. Snij een klein stukje aan de bolle kant van de peer af zodat ze straks goed blijven staan op de ovenplaat. Verwijder de draden die door de hele peer lopen en verwijder het klokhuis. Maak een mooi kuiltje waar het klokhuis zat.
Hak de noten in stukjes en doe deze in de kuiltjes van de peer. Giet hier lekker wat honing in. Bestrooi de peren met wat kaneel en zet de peren in de oven.
Na een half uur zijn de peren heerlijk zacht en de noten mooi geroosterd. Haal ze er uit en serveer direct! Wil je ze met ijs serveren haal de ijs er dan uit als je ze in de oven zet dan is deze zacht als je het nodig hebt.