Ik deel graag met jullie een eenvoudig, goedkoop, snel maar o zo lekker pasta recept met courgette, doperwten en zongedroogde tomaatjes. Als student had ik vroeger niet veel te besteden, als ik dit recept toen had gekend zou ik het waarschijnlijk vaak hebben gemaakt. De courgette en doperwten zijn volop verkrijgbaar in de lente en de zomer. Je maakt dit recept eenvoudig glutenvrij wanneer je de spaghetti vervangt door glutenvrije spaghetti. Persoonlijk vind ik die spaghetti die uitsluitend van maismeel is gemaakt niet zo lekker. Kies er een die in ieder geval ook rijstmeel als ingrediënt bevat, bijvoorbeeld deze. De spaghetti variant daarvan is helaas al enige maanden uit de schappen. Meer inspiratie voor (glutenvrije) pastagerechten vind je hier. Origineel is dit recept met pancetta wij vervingen de pancetta door de zongedroogde tomaatjes. Maar kies vooral voor pancetta als je dit lekker vind!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram spaghetti (eventueel glutenvrije)
- 1 courgette
- 200 gram doperwten (verse of diepvries, niet uit een potje of blik)
- 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes (in reepjes gesneden)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels boter
- een scheutje extra vierge olijfolie
- snufje zout en peper
Zo maak je dit pasta recept met courgette, doperwten en zongedroogde tomaatje:
- Snipper de ui fijn, hak de knoflook fijn. Snij de courgette in de lengte door midden en dan vervolgens elke helft nogmaals door de lengte. Vervolgens snij je de vier repen courgette in dunne plakjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Kook de spaghetti met een snufje zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de eetlepels boter in een koekenpan en bak op laag vuur zo’n 2 minuten de ui aan. Voeg vervolgens nog 1 minuut de knoflook toe.
- Voeg de courgette toe en bak die courgette een beetje zacht in zo’n 3 minuten.
- De doperwten voeg je hierna toe en bak die ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en draai het vuur uit. Meng alle ingrediënten nog eens goed doorelkaar.
- Serveer de pasta in diepe borden en verdeel de groenten eroverheen, doe er ook een snufje vers gemalen peper overheen.
- Giet een scheutje extra vierge olijfolie over de pasta in elk bord en eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 150 gram spaghetti (eventueel glutenvrije)
- 1 courgette
- 200 gram doperwten (verse of diepvries, niet uit een potje of blik)
- 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes (in reepjes gesneden)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels boter
- een scheutje extra vierge olijfolie
- snufje zout en peper
INSTRUCTIES
- Snipper de ui fijn, hak de knoflook fijn. Snij de courgette in de lengte door midden en dan vervolgens elke helft nogmaals door de lengte. Vervolgens snij je de vier repen courgette in dunne plakjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Kook de spaghetti met een snufje zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de eetlepels boter in een koekenpan en bak op laag vuur zo'n 2 minuten de ui aan. Voeg vervolgens nog 1 minuut de knoflook toe.
- Voeg de courgette toe en bak die courgette een beetje zacht in zo'n 3 minuten.
- De doperwten voeg je hierna toe en bak die ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en draai het vuur uit. Meng alle ingrediënten nog eens goed doorelkaar.
- Serveer de pasta in diepe borden en verdeel de groenten eroverheen, doe er ook een snufje vers gemalen peper overheen.
- Giet een scheutje extra vierge olijfolie over de pasta in elk bord en eet smakelijk!