Pasta met truffel en parmezaanse kaas recept room romig

Pasta met truffel en parmezaanse kaas

door Mr. in the Kitchen

Truffel! Wat ontzettend lekker is dat! Ik kan er geen genoeg van krijgen en ben dan ook blij dat je het steeds vaker kunt vinden in de restaurants. Voor dit recept hebben we truffelpasta gebruikt die je bij Italiaanse delicatessen zaakjes kunt vinden. In de supermarkt kwam ik niet verder dan truffeltapenade maar daar zitten fijn gesneden champignons doorheen. Daarvan is de smaak niet heel sterk en dat willen we toch wel hebben bij deze pasta. Truffel is niet gemakkelijk te combineren met andere smaken maar over 1 ding zijn de Italianen het wel eens en dat is dat het met ei heel goed combineert (kijk anders bij deze gevulde eitjes met truffel) en met een romige pasta. Bij deze pasta met truffel en parmezaanse kaas!

Ben je op zoek naar nog meer pasta recepten? Kijk dan even hier.

Wat heb je nodig?

  • +/- 50 gram truffelpasta
  • 250 gram verse pasta (zelf maken of van de AH)
  • 200 gram creme fraiche
  • roomboter
  • 1 teen knoflook
  • parmezaanse kaas

Hoe maak je deze pasta met truffel en parmezaanse kaas?

Verhit in een pan een beetje roomboter en fruit de knoflook aan. Voeg de crème fraîche toe en roer deze los. Dit is net iets te dik dus voeg en paar lepels water bij tot je een mooie dikte hebt en haal van het vuur.

Kook de pasta gaar en giet af. Bewaar de pasta in de pan.

Voeg de room samen met de truffelpasta toe aan de pasta en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pasta in een mooi bord en bestrooi rijkelijk met de parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer