Deze pasta met aubergine en champignons is een ideale doordeweekse maaltijd. De pasta is namelijk vrij eenvoudig te maken en staat snel op tafel. De romige saus past heerlijk bij de zachte aubergine en champignons. Dit is een hele makkelijke en lekkere manier om vegetarisch te eten. Mocht je het vlees nu echt missen dan maakte ik deze pasta vroeger heel vaak met een varkenshaasje. Deze kun je bakken in een pan voor 12 minuten en vervolgens kun je de varkenshaas in mooie plakken snijden en bij de pasta serveren. Maar wij vinden dat je bij deze pasta zeker geen vlees nodig hebt.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 200 gram champignons in stukken gesneden
- 1 aubergine in blokjes
- paar takjes oregano
- 2 dl creme fraiche
- 225 gram gedroogde pasta
- parmezaanse kaas
- peper en zout
Hoe maak je deze pasta met aubergine en champignons
Verhit de olie in een pan. Fruit, een paar minuten op laag vuur, de ui en knoflook in de olie. Voeg vervolgens de champignons en aubergine in de pan toe en bak ze lichtbruin, roer vaak. Breng de groenten op smaak met wat zout. Snij de blaadjes van de oregano fijn en voeg deze als toe. Voeg vervolgens de crème fraîche toe. Dit is een vrij dikke substantie dus kun je het beste een paar eetlepels water toevoegen om het iets dunner te maken. Laat alles op laag vuur 10 minuten een beetje pruttelen. Kook intussen de pasta in een grote pan met water beetgaar. Laat de pasta uitlekken en voeg bij de pan met saus. Schep alles goed door elkaar. Schep de pasta op een bord en serveer met de parmezaanse kaas
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar nog een ander pasta recept? Kijk dan even hier.
INGREDIËNTEN
- olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 200 gram champignons in stukken gesneden
- 1 aubergine in blokjes
- paar takjes oregano
- 2 dl creme fraiche
- 225 gram gedroogde pasta
- parmezaanse kaas
- peper en zout
INSTRUCTIES
Verhit de olie in een pan. Fruit, een paar minuten op laag vuur, de ui en knoflook in de olie. Voeg vervolgens de champignons en aubergine in de pan toe en bak ze lichtbruin, roer vaak. Breng de groenten op smaak met wat zout. Snij de blaadjes van de oregano fijn en voeg deze als toe. Voeg vervolgens de crème fraîche toe. Dit is een vrij dikke substantie dus kun je het beste een paar eetlepels water toevoegen om het iets dunner te maken. Laat alles op laag vuur 10 minuten een beetje pruttelen. Kook intussen de pasta in een grote pan met water beetgaar. Laat de pasta uitlekken en voeg bij de pan met saus. Schep alles goed door elkaar. Schep de pasta op een bord en serveer met de parmezaanse kaas