Only for men bierproeverij

door Mr. in the Kitchen
Only for men e-book bier voorjaarsbier mensperience store

Een tijdje terug ben ik gevraagd door Only for men, om mee te doen aan een bierproeverij voor het lekkerste voorjaarsbier van 2017. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. De bierproeverij werd begeleid door Thomas Wijns. Hij is afgestudeerd als zytholoog, dit is een biersommelier. Super interessant en reden voor mij om eens goed na denken over een Special hierover. Deze is al in de maak en zal binnenkort worden gepost. Het uiteindelijk E-book met reviews van de bierproeverij kun je hier vinden.

Mensperierence store

Maar eerst dus de bierproeverij. Deze werd gehouden door Only for men en wel in hun mensperience store in Doesburg. Deze winkel is speciaal ingericht voor mannen. Zo loopt er bijvoorbeeld extra personeel rond, omdat mannen graag geholpen willen worden. Is er een Mensperience cafe en kun je als je jouw kleding ter plaatse laat vermaken ook nog even je haar laten doen bij Bennie’s Barber Shop. En kun je een afspraak maken bij een only for men mode adviseur.

Bierproeverij only for men

De bierproeverij werd begeleid door Thomas Wijns de zytholoog. Het is altijd fantastisch om te zien hoeveel passie iemand kan hebben voor zijn product. En zo ook bij Thomas. Dat dit toevallig bier is maakt het natuurlijk extra interessant. Er waren voor ons diverse bieren geselecteerd. Deze werden allemaal van licht naar wat zwaarder gedronken. Tijdens het drinken werd ons uitgelegd waar dit bier vandaar kwam, en waarom dit een goed voorjaarsbier was. Het geheel werd afgesloten door een bierquiz, waarbij het principe van petje op petje af werd gespeeld. Helaas ben ik niet in de prijzen gevallen. Het uiteindelijke bier dat door de klanten van Only for men en de bloggers als beste voorjaarsbier is gekozen, is König Ludwig weissbier. Mijn persoonlijke favoriet was Duvel Tripel Hop Citra.

Inspiratie

Na dit bier event ben ik op het idee gekomen om een bierspecial te gaan maken. Deze is al bijna af en zal ik binnenkort posten. Ik zal in dit blog ingaan over welk bier er het beste gedronken kan worden bij welk bbq gerecht.

Voorjaarsbieren door manneneten.nl

Ik heb één bier aangewezen gekregen en dat is Warsteiner Premium Pilsener en één bier zelf gekozen dit is Thierry Sauvage van Kompaan. Zoals ik deze bieren heb beoordeeld kun je hieronder vinden.

Warsteiner Premium Pilsener

Het voorjaar is dan eindelijk weer begonnen. De zon breekt door en we kunnen weer aanschuiven op het terras. En daar hoort natuurlijk ook een biertje bij. Deze Warsteiner Premium Pilsener is een licht hoppige pils die gebrouwen wordt in een echte familiebrouwerij. Sinds 1753 hebben zij ervaring in het brouwen van pils. Het heeft een goudgele kleur en is fris met een zachte bitterheid. Dit bier gaan we deze zomer steeds vaker zien. De verwachting Warsteiner Premium Pilsener voor dit voorjaar is dat de traditionele bierbrouwerijen uit Duitsland en Engeland steeds meer terrein zullen winnen in Nederland. Maar wanneer drink je deze pils? Natuurlijk bij een barbecue! Ondanks dat ik het hele jaar door de barbecue aan heb staan, is het voorjaar toch het echte begin van het seizoen. Geen geknoei meer in het donker en in de regen, maar buiten in de tuin in het zonnetje. Deze Warsteiner Premium heb ik gebruikt om een US Beef sukade mee te marineren. Het voordeel van marineren in bier is dat het vlees nog malser wordt. En sukade alleen geschikt als stoofvlees? Zeker niet! Sukade is ontzettend gaaf om als een steak te grillen. In het zonnetje, met een biertje in de hand, een in bier gemarineerde sukade grillen op de Big Green Egg. Veel mannelijker wordt het niet!

Thierry Sauvage van Kompaan

En als we het dan over mannelijke momenten en bieren hebben, dan kunnen we gelijk doorgaan naar het tweede bier: Thierry Sauvage van Kompaan. Kompaan is een brouwer dat uit Den Haag komt. Ze staan symbool voor de opkomst van het bier die de laatste jaren is ontstaan. Ze zijn kleinschalig begonnen en vervolgens groter en populairder geworden. Sinds 28 januari hebben zij hun Kompaan Thierry Sauvage eigen brouwerij! En met deze nieuwe brouwerij hebben zij een eigen (bier) leger: de Foreign Legion Series. Met namen als Johnny Dogface, Tommy Double Barrel en Boris the Butcher kun je alleen maar spreken over mannenbieren. Deze bieren marcheren continu uit de brouwerij en Thierry Sauvage is speciaal voor de lente gebrouwen. Het is een frissmakend bier met een mooie volle gele kleur. Het bier ruikt kruidig. Je proeft de koriander- en pepertonen en die kruiden geven dit bier zijn mannelijke pit! Als nasmaak proef je een licht vleugje citroen. Dit bier vraagt om lange barbecue-sessies, met een stel vrienden in het zonnetje. Met zijn allen rondom de Big Green Egg, wachten op een mooie picanha om op te eten.

 

Deze recepten zijn ook lekker!