Omelet met garnalen en spinazie gamba ei eieren wrap geklutst

Omelet met garnalen en spinazie

door Mr. in the Kitchen

In het kader van wat meer groente en minder koolhydraten maakte ik deze omelet met garnalen en spinazie als lunch. Wat mij opvalt nu ik wat minder brood eet is dat de smaken veel meer tot uiting komen. Normaal gesproken zit het brood op je tong en dat is nu precies waar de meeste smaakpupillen zitten. Door de eieren die zijn gebruikt zit je al goed vol en mis ik de boterhammen eigenlijk niet. Ik heb in dit recept een eetlepel oestersaus gebruikt dit is een wat zoete saus die goed combineert met de garnalen. Waar je nog meer voor kunt kiezen in soya of hoisin. Je kunt het natuurlijk ook naturel houden als je dat wilt. Wij houden van een pepertje bij het eten maar als je daar niet van houdt kun je die natuurlijk weglaten.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • een klein scheutje melk
  • 1 teen knoflook
  • half sjalotje
  • +/- 100 gram spinazie
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 6 tot 8 garnalen
  • rode peper (Spaans of rawit)
  • peper en zout

Hoe maak je deze omelet met garnalen en spinazie?

Neem een kom en kluts daar de 2 eieren in los. Voeg de fijngesneden peterselie toe en een wat melk. Je hoeft niet veel te gebruiken (ik denk een paar eetlepels) maar de melk maakt de omelet net wat romiger. Voeg wat zout en peper toe. Bak het eimengsel vervolgens in een koekenpan met wat roomboter of olijfolie net aan gaar. De bovenkant mag nog wat zacht zijn, dit is extra lekker. Je hoeft de omelet zeker niet aan twee kanten te bakken. Leg de omelet op een groot bord.

Snij het sjalotje en de teen knoflook fijn. Fruit allebei in dezelfde pan als de omelet eventjes aan. Voeg de spinazie toe en bak totdat deze wat is geslonken. Je kunt nu een eetlepel oestersaus toevoegen. Warm nog 1 minuut door en doe de spinazie op de omelet.

Bak in dezelfde pan, dus met een restje van de oestersaus er nog in, de garnalen op hoog vuur krokant en gaar! Ze hebben echt weinig tijd nodig. Hou ongeveer 4 minuten aan. Je kunt dit zien doordat ze mooi roze zijn geworden en ze wat hard aanvoelen. Leg de garnalen bij de spinazie op de omelet.

Als je van pittig houdt, zoals wij dat doen, snij je nog een pepertje in ringetjes om bij de omelet te serveren.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer leuke lunch gerechten? kijk dan even hier.

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer