Nachos met pulled chicken van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
pulled chicken nachos van de BBQ Big Green Egg recept kip tortillachips tortilla guacamole zure room

Deze post met pulled chicken van de BBQ stond al erg lang op mijn verlanglijstje. Zoals jullie misschien wel weten heb ik in een Mexicaans restaurant gewerkt en daar heb ik kennis gemaakt met de nachos. Nachos echt geweldig zeker in combinatie met zure room en guacamole. Er is bijna niets lekkerders! Eerder maakte ik al deze nachos met pulled pork en nu een variatie met pulled chicken. Je kunt pulled chicken makkelijk in grote hoeveelheden maken en een deel invriezen. Zo kun je altijd een heerlijk broodje pulled chicken op de BBQ maken of dus deze nachos! Hopelijk vinden jullie deze net zo lekker als ik!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  •  1 zak nachos naturel (150 gram)
  • 400 gram pulled chicken
  • 125 gram zure room
  • cheddar kaas (neem de Britisch cheddar van AH, 100 keer beter als de normale)

voor de guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 Spaanse peper
  • paar takjes koriander
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes

voor de tomatensalsa:

  • 10 cherrytomaatjes
  • kwart teentje knoflook (van de guacamole gebruiken)
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • sap van een halve limoen
  • half sjalotje fijngesneden
  • halve rode peper
  • zout

Zo maak je deze nachos met pulled chicken van de BBQ

Maak de BBQ gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Maak ondertussen de guacamole. Snijd de sjalot, peper en de blaadjes van de koriander heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze in een kom kapot. Rasp de halve teen knoflook erboven. Meng de overige ingrediënten er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan.

Maak vervolgens de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in ringen en vervolgens in blokjes. Snijd het sjalotje heel fijn. Rasp het kwart teentje knoflook er boven. Snijd de koriander en de rode peper heel fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met het limoensap en zout. Proef en kijk of je het in lekker vindt.

Doe de zak nachos op een bord (kijk even of deze hitte kan verdragen). Verdeel de pulled chicken over de nachos en verdeel de cheddar kaas over de pulled chicken. Zet het bord in de BBQ voor ongeveer 10 minuten. De kaas moet gesmolten zijn.

Klop in een kommetje de zure room los zodat het wat vloeibaarder wordt.

Haal de nachos uit de BBQ. Verdeel de guacamole, zure room, tomatensalsa over de nachos. Snijdt eventueel wat koriander fijn en voeg deze, als je van pittig houdt, samen met een jalapeno peper en de koriander op het bord.

Eet smakelijk!

pulled chicken nachos van de BBQ Big Green Egg recept kip tortillachips tortilla guacamole zure room

Nachos met pulled chicken van de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 6 gestemd )

INGREDIËNTEN

  •  1 zak nachos naturel (150 gram)
  • 400 gram pulled chicken
  • 125 gram zure room
  • cheddar kaas (neem de Britisch cheddar van AH, 100 keer beter als de normale)
  • voor de guacamole:
  • 2 avocado’s
  • 1 Spaanse peper
  • paar takjes koriander
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes
  • voor de tomatensalsa:
  • 10 cherrytomaatjes
  • kwart teentje knoflook (van de guacamole gebruiken)
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • sap van een halve limoen
  • half sjalotje fijngesneden
  • halve rode peper
  • zout

INSTRUCTIES

Maak de BBQ gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Maak ondertussen de guacamole. Snijd de sjalot, peper en de blaadjes van de koriander heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze in een kom kapot. Rasp de halve teen knoflook erboven. Meng de overige ingrediënten er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan.

Maak vervolgens de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in ringen en vervolgens in blokjes. Snijd het sjalotje heel fijn. Rasp het kwart teentje knoflook er boven. Snijd de koriander en de rode peper heel fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met het limoensap en zout. Proef en kijk of je het in lekker vindt.

Doe de zak nachos op een bord (kijk even of deze hitte kan verdragen). Verdeel de pulled chicken over de nachos en verdeel de cheddar kaas over de pulled chicken. Zet het bord in de BBQ voor ongeveer 10 minuten. De kaas moet gesmolten zijn.

Klop in een kommetje de zure room los zodat het wat vloeibaarder wordt.

Haal de nachos uit de BBQ. Verdeel de guacamole, zure room, tomatensalsa over de nachos. Snijdt eventueel wat koriander fijn en voeg deze, als je van pittig houdt, samen met een jalapeno peper en de koriander op het bord.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!