Pasta Bolognese

door Mr. in the Kitchen
Pasta bolognese recept Italiaans gerecht

Een van mijn favorieten voor de pasta! Het is in tegenstelling tot de meeste pasta gerechten uit Italië een gevulde pasta. Dit is voor ons nederlanders eigenlijk een normale pasta. De italianen eten pasta als “primi piatti” een voorgerecht voor de hoofdmaaltijd, en meestal niet voorzien van vlees en groente maar een minimale hoeveelheid van 1 van beiden. Deze pasta bolognese is uitermate geschikt voor de kleine man om hem wat extra groenten te laten eten. Want deze pasta is zo lekker door de klassieke drie-eenheid van bleekselderij, ui en wortel 

Het kost wel even wat tijd maar dan eet je wel een eerlijke en bovenal goede maaltijd. Je zou dit ook sneller af kunnen maar dit gaat wel ten koste van de smaakintensiteit. Je kan deze pasta makkelijk vegetarisch maken met vegetarisch gehakt of door de pasta aan te vullen met wat champignons en courgette.

Wat heb je nodig voor 2 volwassenen en 2 kinderen?

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen of 3 kleine wortels
  • 300 gr rundergehakt
  • een glas witte wijn
  • 500 ml passata
  • parmezaanse kaas
  • 300 gram pasta

Hoe maak je deze Pasta Bolognese?

Snijd de ui, bleekselderij, peen en knoflook fijn. Ik maak de groente altijd extra fijn zodat de kids de groente er niet zomaar uit vissen. Het zorgt in mijn optiek ook voor een mooiere pastasaus. Fruit deze groenten minstens een kwartier op laag vuur. Hierdoor worden de groenten zacht en de smaak wordt intenser.

Bak het gehakt, als de groenten klaar zijn, in dezelfde pan. Blus af met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg daarna de passata toe. Laat de saus nu zeker een 30 minuten op laag vuur borrelen. Hierdoor verdampt het water en word ook de smaak intenser.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de pasta toe aan de saus en serveer op het bord. Bestrooi met de parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Kijk hier voor nog meer leuke pasta gerechten!

Deze recepten zijn ook lekker!