Mini hamburgers van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
mini hamburgers van de Big Green Egg BBQ recept feestje snack borrelhapje

Deze mini hamburgers van de Big Green Egg serveerden wij op onze verjaardag. Ze worden ook sliders genoemd maar volgens mij is dat niet heel bekend. Deze keer heb ik mijn gehakt laten draaien door de slager van riblappen. Ik ben op zoek naar de perfecte burger en op internet kwam ik erachter dat je het gehakt het beste kunt laten draaien van rib/sukadelappen. De slager adviseerde twee keer door schijf acht. Nu zegt dit mij nog niet zoveel maar het zorgde voor een flinke stevige korrel. Het is mij heel goed bevallen dus misschien koop ik wel een gehaktmolen voor de kitchenaid die ik heb  zien staan. Helaas heb ik geen foto gemaakt anders kon je mooi het verschil zien in de hoeveelheid vet dat er doorheen zat en hoe grof het gehakt was. Vraag het een keer aan je slager! Deze mini hamburgers van de Big Green Egg zijn ontzettend leuk om te serveren want het ziet er heel feestelijk uit. En zijn natuurlijk ontzettend lekker!

Wat heb je nodig voor 25 sliders?

voor de burgers:

  • 2 kilo gehakt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 ei
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels worchestersaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • peper en zout

voor de garnering:

  • 25 mini hamburgerbroodjes (ik haalde ze bij de Sligro)
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 tomaten
  • 5 augurken
  • 15 plakken bacon
  • krop botersla
  • 3 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel mosterd

Hoe maak je deze mini hamburgers?

Meng de ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom (of braadslee). Meng met vochtige handen goed door maar ga niet te lang kneden dat is niet goed voor het vlees. Breng het gehakt goed op smaak met peper en zout. Dit is erg belangrijk. Vertrouw je de smaak niet dan kun je natuurlijk een kleine hamburger maken en even proeven. Maak 25 hamburgers van gelijke portie. Ik heb hiervoor 80 gram per hamburger aangehouden. Hierdoor heb je allemaal evengrote hamburgers en kom je uit op 25 hamburgers. Duw met je duim een licht kuiltje in de het midden van de hamburger. Als je dit niet doet bolt de hamburger op tijdens het grillen. Stapel de hamburgers op een schaal met wat vershoudfolie tussen de lagen en zet weg in de koelkast.

Bereid nu alvast alle andere onderdelen van de burger voor. Dit geeft je de tijd en ruimte om in alle rust je burgers straks te maken als je visite er is. Bak de bacon knapperig. Snij de uien in ringen. Snij de augurken en tomaten in plakjes. Maak de saus door de sauzen te mengen. Proef ook even hoe dit smaakt, de ene mosterd is de andere niet. Bewaar alle ingrediënten in bakjes totdat je de hamburgers gaat serveren.

Bereiden

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Grill de hamburgers in 8 minuten gaar. Draai de burgers een paar keer om zodat je mooie bruine burgertjes krijgt. Leg op een plank de broodjes. Leg vervolgens op de broodjes een blaadje botersla en daarop een paar uiringen en daar weer op een half plakje bacon. Als de burgers klaar zijn leg je die op je broodje en maak af met de augurk, tomaat en de saus. Steek als laatste een prikker door je slider en serveer direct.

Eet smakelijk!

mini hamburgers van de Big Green Egg BBQ recept feestje snack borrelhapje

Mini hamburgers van de Big Green Egg

Print
Porties: 25 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • voor de burgers:
  • 2 kilo gehakt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 ei
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels worchestersaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • peper en zout
  • voor de garnering:
  • 25 mini hamburgerbroodjes (ik haalde ze bij de Sligro)
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 tomaten
  • 5 augurken
  • 15 plakken bacon
  • krop botersla
  • 3 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel mosterd

INSTRUCTIES

Meng de ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom (of braadslee). Meng met vochtige handen goed door maar ga niet te lang kneden dat is niet goed voor het vlees. Breng het gehakt goed op smaak met peper en zout. Dit is erg belangrijk. Vertrouw je de smaak niet dan kun je natuurlijk een kleine hamburger maken en even proeven. Maak 25 hamburgers van gelijke portie. Ik heb hiervoor 80 gram per hamburger aangehouden. Hierdoor heb je allemaal evengrote hamburgers en kom je uit op 25 hamburgers. Duw met je duim een licht kuiltje in de het midden van de hamburger. Als je dit niet doet bolt de hamburger op tijdens het grillen. Stapel de hamburgers op een schaal met wat vershoudfolie tussen de lagen en zet weg in de koelkast.

Bereid nu alvast alle andere onderdelen van de burger voor. Dit geeft je de tijd en ruimte om in alle rust je burgers straks te maken als je visite er is. Bak de bacon knapperig. Snij de uien in ringen. Snij de augurken en tomaten in plakjes. Maak de saus door de sauzen te mengen. Proef ook even hoe dit smaakt, de ene mosterd is de andere niet. Bewaar alle ingrediënten in bakjes totdat je de hamburgers gaat serveren.

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Grill de hamburgers in 8 minuten gaar. Draai de burgers een paar keer om zodat je mooie bruine burgertjes krijgt. Leg op een plank de broodjes. Leg vervolgens op de broodjes een blaadje botersla en daarop een paar uiringen en daar weer op een half plakje bacon. Als de burgers klaar zijn leg je die op je broodje en maak af met de augurk, tomaat en de saus. Steek als laatste een prikker door je slider en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!