Mexicaanse hamburger hamburger mexicaans bbq recept big green egg Hudson

Onze versie van Hudsons Mexicaanse hamburger

door Mr. in the Kitchen

Omdat ik zo vol lof ben over de Mexicaanse hamburger van hudsons, dacht ik, ik maak hem na en zet hem op het blog. Dus bij deze krijgen jullie mijn versie van de Mexicaanse burger. Erg lekker vind ik de combinatie van koude zure room, guacamole en de warme burger. Het is er een geworden die ik zeker nog een keer ga maken.

Hieronder het recept met een uitgebreide reportage over hoe ik de burger opbouw.

Wat heb je nodig voor 4 hamburgers?

Voor de burger

  • 600 gram biologisch rundergehakt
  • Halve fijn gesnipperde ui
  • 2 el ketchup
  • 2 theelepel worcestersaus
  • 1,5 theelepel gemalen komijnzaad (Djinten)
  • 2 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s
  • 1 Spaanse peper
  • paar takjes koriander
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes

Verder voor de toppings

  • 4 hamburgerbroodjes
  • sla bladeren
  • 1 tomaat
  • 1 Jalapeno peper
  • enkele nacho chip

Bijpassend biertje? zoek dan even hier.

Hoe maak je deze Mexicaanse hamburger?

Meng voor de burgers het gehakt, samen met alle ingrediënten in een kom, en vorm met natte handen er 4 gelijke hamburgers van 2,5 cm dikte van. Druk vervolgens een kuiltje in het midden tegen het opbollen van de burger tijdens het grillen. Zet de burgers daarna een uurtje in de koelkast om wat op te stijven.

Stook de BBQ op tot een temperatuur van 220 – 250 ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.

Maak vervolgens de guacamole:

Snij de knoflook, sjalot, peper en de blaadjes van de koriander heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze in een kom kapot. Meng de overige ingrediënten er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout.

Rooster daarna de broodjes op de hete bbq.

Gril de burgers direct op de BBQ in 9 – 11 minuten gaar. Sluit de deksel tijdens het grillen. Na ongeveer 5 minuten draai je de burger om en vervolgens 2 minuten voor het einde leg je een plakje cheddar kaas er op.

Bouw vervolgens met alle ingrediënten.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer