Osteria Vicini in Rotterdam

door Mr. in the Kitchen
Osteria Vicini in Rotterdam

Deze week voor de 2de keer gegeten bij Osteria-Vicini in Rotterdam. Ik was er al enkele keren langsgereden en de uitstraling van het restaurant trok me destijds aan.

Nu dus voor de 2de keer geweest omdat het zo goed was bevallen. Het restaurant bevind zich op de korte kade 63 in de mooie wijk Kralingen vlakbij het Kralingsebos. Dit buurtrestaurant is industrieel ingericht en helemaal van deze tijd. Bij binnenkomst is er een mooie lange bank. Door het restaurant heen staan stoelen en tafels van verschillende materialen. Oude fabriekslampen afgewisseld door moderne spots.

Restaurant Osteria vicini

Achterin het restaurant bevind zich de open keuken. Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch en diner. Tevens hebben ze in de kelder diverse ruimten welke als pop-up locatie kunnen dienen, of als ruimte voor workshops, vergaderingen of taallessen.

Ook deze keer was bijna het hele restaurant vol en hadden we geluk dat we zonder te reserveren plaats konden nemen. Bij binnenkomst van de Osteria werden we verwelkomd met een focaccia en een fles water. Dit is iets wat ik in veel restaurants mis. Soms word er wel gevraagd of je wat brood vooraf wilt, maar wordt er op de rekening 5 euro genoteerd. Zonde, dat doen ze bij Vicini dus stukken beter.

Het eten

Aan tafel word ons uitgelegd dat er buiten de kaart om nog een pasta, vlees en visgerecht van de dag is. Ik ga voor het vleesgerecht van de dag: Varkenshaas met gestoofde aubergine en prei.
Mijn collega kiest de kalfsrib-eye met paddestoelen-roomsaus. Bij deze secondo piatta (tweede gerecht ook wel hoofdgerecht) kun je diverse contorni (bijgerechten) bestellen. Wij kozen voor 1 Roseval aardappeltjes met knoflook en rozemarijn en een gemengde salade.

De bediening is vlot en ook de keuken heeft zijn zaken goed op orde, want ondanks een volle zaak staat ons hoofdgerecht snel op tafel.

De varkenshaas is goed gebakken en de aubergine met prei is werkelijk een geweldige combinatie. Ik ben altijd al fan van aubergine maar dit was echt een heerlijke variatie met de prei en room. Ook de kalfsrib-eye is mals en voorzien van een lekkere roomsaus. De gemengde salade is hoog op smaak met witlof blaadjes als knapperige verrassing.
De aardappeltjes zijn ietwat slap maar wel goed van smaak.

Omdat wij niet veel tijd hadden hebben wij het alleen bij een hoofdgerecht gehouden. Maar ik kom hier zeker een keer terug!

Op zoek naar nog meer leuke adresjes? Kijk dan eens bij onze hotspots

Deze recepten zijn ook lekker!