Mango komkommer en avocado salade

Een frisse en gezonde salade!

door Mr. in the Kitchen
Mango, komkommer en avocado salade sla peper bos ui recept mr and ms in the kitchen fris frisse tropisch

Ik bbq vrij vaak. En als ik dat dan doe zoals de meeste Nederlanders, heb ik binnen de kortste keren te kleine kleren. Om dat tegen te gaan probeer ik het altijd zo gezond mogelijk te houden. Zo kun je proberen de saus weg te laten, door het vlees goed te kruiden. Of ipv de huzarensalade een verse gezonde salade te maken. Deze mango komkommer en avocado salade is bij mij een van de favorieten. En zeker ook bij de kids! Simpel om te maken en heerlijk door de zoete mango, frisse limoen en romige avocado. Ik maak deze salade behoorlijk vaak en ik heb nog nooit iemand er over horen klagen. Maak je deze salade voor de kleine, laat dan het pepertje weg.

Wat heb je nodig>

  • 1 mango
  • 3/4 komkommer
  • 2 avocado’s
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 bosuitje
  • scheutje extra vergine olijfolie
  • zout
  • peper

Hoe maak je deze mango komkommer en avocado salade?

Schil de mango en snijd deze in blokjes. Ik hou er van om het vrij klein te houden zodat je niet hele bonken mango en komkommer eet. Zo kun je met een hap alle smaken op je lepel krijgen, snijdt dus alles in kleine blokjes.

Snij de komkommer overdwars in vier delen. haal de zaadlijsten er uit en snijd deze ook in blokjes. Snij de avocado door het midden en haal de twee helften uit elkaar. Lepel het vruchtvlees er uit met een lepel. Snijd deze ook in kleine blokjes.

Snij het bosuitje ragfijn in ringetjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en halveer deze. Snijdt vervolgens de helften nu in ragfijne reepjes.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, het limoenrasp en -sap en peper en zout.

Eet smakelijk!

Kijk hier voor nog meer lekkere salades.

.

Mango, komkommer en avocado salade sla peper bos ui recept mr and ms in the kitchen fris frisse tropisch

Mango komkommer en avocado salade

Print
Porties: 4 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 mango
  • 3/4 komkommer
  • 2 avocado's
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 bosuitje
  • scheutje extra vergine olijfolie
  • zout
  • peper

INSTRUCTIES

Schil de mango en snijd deze in blokjes. Ik hou er van om het vrij klein te houden zodat je niet hele bonken mango en komkommer eet. Zo kun je met een hap alle smaken op je lepel krijgen, snijdt dus alles in kleine blokjes.

Snij de komkommer overdwars in vier delen. haal de zaadlijsten er uit en snijd deze ook in blokjes. Snij de avocado door het midden en haal de twee helften uit elkaar. Lepel het vruchtvlees er uit met een lepel. Snijd deze ook in kleine blokjes.

Snij het bosuitje ragfijn in ringetjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en halveer deze. Snijdt vervolgens de helften nu in ragfijne reepjes.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, het limoenrasp en -sap en peper en zout.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!