Maiskolf op de bbq met kruidenboter

door Mr. in the Kitchen
maïskolf op de BBQ Big Green Egg recept groenten mr and ms in the kitchen

Deze maiskolf op de bbq is een leuk bijgerecht voor een bbq avond. Het is een makkelijk te maken gerechtje en door velen erg gewaardeerd. De zelfgemaakte kruidenboter er bij maakt dit pas echt af. Snij de kolven van tevoren in stukken en iedereen kan van een klein hapje genieten.

Ik maakte deze maiskolven voor een familiedag. Ik moest dus een flink aantal personen voorzien van eten. Om tijdwinst te boeken heb ik de maiskolven eerst voorgekookt. Dit scheelt in de bereidingstijd maar is niet noodzakelijk. Als je met 4 personen bent kun je de maiskolven gerust ongekookt op de bbq leggen.

Wat heb je nodig voor deze maiskolf op de bbq?

  • enkele maiskolven
  • 125 gr zachte roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke bos peterselie
  • zout

Hoe maak je deze maiskolven?

Maak de bbq gereed voor directe warmte. Laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.

Maak de maiskolven schoon en leg ze 5 minuten in kokend water. Dit is optioneel om tijd te besparen. Ongekookt kan ook prima op de bbq. Het heeft dan alleen wat meer tijd nodig.

Rasp de teentjes knoflook boven de boter. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de knoflook door de boter. Persoonlijk vind ik het lekker om nog een beetje gemalen zeezout toe te voegen. Je kunt eventueel de boter proeven op een stukje brood. Zet de boter niet koud weg tot gebruik. Zo kun je straks beter smeren. Mocht je de boter van tevoren klaarmaken dan kun je als je de boter nodig hebt deze even in de magnetron of oven zacht maken.

Leg de maiskolfjes op de bbq en sluit de deksel. Draai de komende 10 – 15 minuten de maiskolfjes regelmatig om en smeer deze dan tegelijkertijd in met wat van de kruidenboter. Je kunt zien of de maiskolven klaar zijn als er ruimte tussen de maïskorrels zit.

Als ze gaar zijn haal je ze van de bbq en smeer je nog een klein beetje boter over ze heen.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!