Deze lente minestronesoep met pasta heeft een heleboel smaak! Want wat een hoop groenten zitten in deze soep! Omdat een groot deel daarvan eerst 20 minuten rustig wordt gesmoord komen er een heleboel smaken vrij. En dat proef je zeker terug in deze soep. Om de soep toch wat meer body te geven hebben wij gekozen om wat (glutenvrije) pasta er doorheen te doen. Kijk hier voor nog meer soep recepten.
Wat heb je nodig?
- 1,5 ui
- 3 lente uien
- 3 stengels bleekselderij
- 5 wortels
- 2 tenen knoflook
- Spaanse peper (optioneel voor wat pit-> houden wij van!!)
- 5 tomaten
- 450 gram ongedopte tuinbonen (wij hadden die uit de diepvries)
- 150 gram macaroni (wij kozen voor glutenvrije voor Jana)
- 2 bouillon blokjes
- peper en zout
optioneel:
- bosje basilicum
- extra vierge olijfolie
Hoe maakt je deze lente minestronesoep met pasta?
Snipper de ui en snij de bosui in ringetjes. Snij de bleekselderij in kleine halve maantjes. Schil en halveer de wortels en snij in plakjes. Snij de Spaanse peper in blokjes. Smoor in een grote pan en op laag vuur in een beetje olijfolie de ui, bosui, bleekselderij, wortel, Spaanse peper en fijngesneden knoflook in 20 minuten glazig en zacht.
Dop ondertussen de tuinbonen. Snij de tomaat in blokjes waarbij je het vruchtvlees verwijdert. Roer na 20 minuten de tuinbonen en de tomaten bij de groente. Voeg 1 liter water toe en daarbij de bouillon blokjes. Proef en breng zo nodig op smaak met wat zout en peper. Breng de soep aan de kook en voeg vervolgens de pasta toe.
Kook de pasta volgens de tijd van de verpakking gaar. Dit zal ongeveer 12 minuten duren.
Wij maakten hierbij een basilicum olie door het bosje basilicum samen met wat goede olijfolie fijn te malen in een vijzel.
Als de pasta gaar is haal je de soep van het vuur. Serveer de soep in een kom en schep er een lepel van de basilicumolie bij.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1,5 ui
- 3 lente uien
- 3 stengels bleekselderij
- 5 wortels
- 2 tenen knoflook
- Spaanse peper (optioneel voor wat pit-> houden wij van!!)
- 5 tomaten
- 450 gram ongedopte tuinbonen (wij hadden die uit de diepvries)
- 150 gram macaroni (wij kozen voor glutenvrije voor Jana)
- 2 bouillon blokjes
- peper en zout
- optioneel:
- bosje basilicum
- extra vierge olijfolie
INSTRUCTIES
Snipper de ui en snij de bosui in ringetjes. Snij de bleekselderij in kleine halve maantjes. Schil en halveer de wortels en snij in plakjes. Snij de Spaanse peper in blokjes. Smoor in een grote pan en op laag vuur in een beetje olijfolie de ui, bosui, bleekselderij, wortel, Spaanse peper en fijngesneden knoflook in 20 minuten glazig en zacht.
Dop ondertussen de tuinbonen. Snij de tomaat in blokjes waarbij je het vruchtvlees verwijdert. Roer na 20 minuten de tuinbonen en de tomaten bij de groente. Voeg 1 liter water toe en daarbij de bouillon blokjes. Proef en breng zo nodig op smaak met wat zout en peper. Breng de soep aan de kook en voeg vervolgens de pasta toe.
Kook de pasta volgens de tijd van de verpakking gaar. Dit zal ongeveer 12 minuten duren.
Wij maakten hierbij een basilicum olie door het bosje basilicum samen met wat goede olijfolie fijn te malen in een vijzel.
Als de pasta gaar is haal je de soep van het vuur. Serveer de soep in een kom en schep er een lepel van de basilicumolie bij.