kalfswangen van de Big Green Egg BBQ recept

Langzaam gegaarde kalfswang van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen

Zo nu en dan moet je weer eens iets anders proberen en deze keer is dat deze langzaam gegaarde kalfswang van de Big Green Egg. Ik ben gek op gestoofde varkenswangetjes maar die hadden ze bij de Sligro alleen per 2 kilo verpakt. Dat leek mij iets teveel van het goede maar ze hadden wel deze kalfswangen. De wangen van een dier worden veel gebruikt en zijn echt werkvlees. Je moet ze dan ook lang en op lage temperatuur garen. Ik heb nog wel geprobeerd om ze low and slow naar 55°C te garen en daarna af te grillen maar dit was geen succes. Te taai. Daarom deze low and slow kalfswangen.

Wat heb je nodig voor deze kalfswang van de Big Green Egg?

extra nodig:

Bijpassend biertje? kijk dan even hier in de bierspecial.

Hoe maak je deze kalfswang?

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Wrijf de kalfswangen in met jouw favoriete BBQ-rub en laat de wangen op temperatuur komen.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je een paar houtsnippers of zoals ik heb gebruik houtchunks in de vuurspot doen. Chunks zorgen er voor dat het wat rustiger rookt en niet zo fel als met snippers. Hierdoor krijg je een mooiere rooksmaak. Plaats de conveggtor en een rooster en leg de kalfswangen hier op.

Plaats in één van de wangen een kerntemperatuurmeter en zet het alarm op 94°C. Het duurde bij mij ongeveer 4 uur tot deze temperatuur werd bereikt.

Als de kalfswangen klaar zijn kun je deze er af halen en in mooie plakjes snijden. Serveer de kalfswangen met jouw favoriete BBQ-saus en serveer direct!

Eet smakelijk!

kalfswangen van de Big Green Egg BBQ recept

Kalfswang van de Big Green Egg

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingredients

  • Kalfswangen (1 per persoon)
  • BBQ-rub
  • BBQ saus

Instructions

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Wrijf de kalfswangen in met jouw favoriete BBQ-rub en laat de wangen op temperatuur komen.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je een paar houtsnippers of zoals ik heb gebruik houtchunks in de vuurspot doen. Chunks zorgen er voor dat het wat rustiger rookt en niet zo fel als met snippers. Hierdoor krijg je een mooiere rooksmaak. Plaats de conveggtor en een rooster en leg de kalfswangen hier op.

Plaats in één van de wangen een kerntemperatuurmeter en zet het alarm op 94°C. Het duurde bij mij ongeveer 4 uur tot deze temperatuur werd bereikt.

Als de kalfswangen klaar zijn kun je deze er af halen en in mooie plakjes snijden. Serveer de kalfswangen met jouw favoriete BBQ-saus en serveer direct!

 

Deze recepten zijn ook lekker!

2 reacties

Chef 22 juni 2020 - 12:29

Recept is duidelijk en smaak was super,lekkere malse wangen.
Misschien het vetje te aanwezig,kan ik dit volgende keer beter afsnijden vooraf ?

reageer
Mr. in the Kitchen 24 juni 2020 - 19:07

Dag Chef,

Dankjewel voor jouw reactie. Als jij het vet teveel aanwezig vind kun jij dit natuurlijk gewoon wegsnijden. Gewoon kijken wat je er dan van vind en gaandeweg ontdek je jouw eigen smaak.

Succes de volgende keer! Luuk en Jana

reageer

Reageer