Zo nu en dan moet je weer eens iets anders proberen en deze keer is dat deze langzaam gegaarde kalfswang van de Big Green Egg. Ik ben gek op gestoofde varkenswangetjes maar die hadden ze bij de Sligro alleen per 2 kilo verpakt. Dat leek mij iets teveel van het goede maar ze hadden wel deze kalfswangen. De wangen van een dier worden veel gebruikt en zijn echt werkvlees. Je moet ze dan ook lang en op lage temperatuur garen. Ik heb nog wel geprobeerd om ze low and slow naar 55°C te garen en daarna af te grillen maar dit was geen succes. Te taai. Daarom deze low and slow kalfswangen.
Wat heb je nodig voor deze kalfswang van de Big Green Egg?
- Kalfswangen (1 per persoon)
- BBQ-rub: zoals deze zelfgemaakte
- BBQ saus: zoals deze zelfgemaakte
extra nodig:
Bijpassend biertje? kijk dan even hier in de bierspecial.
Hoe maak je deze kalfswang?
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Wrijf de kalfswangen in met jouw favoriete BBQ-rub en laat de wangen op temperatuur komen.
Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je een paar houtsnippers of zoals ik heb gebruik houtchunks in de vuurspot doen. Chunks zorgen er voor dat het wat rustiger rookt en niet zo fel als met snippers. Hierdoor krijg je een mooiere rooksmaak. Plaats de conveggtor en een rooster en leg de kalfswangen hier op.
Plaats in één van de wangen een kerntemperatuurmeter en zet het alarm op 94°C. Het duurde bij mij ongeveer 4 uur tot deze temperatuur werd bereikt.
Als de kalfswangen klaar zijn kun je deze er af halen en in mooie plakjes snijden. Serveer de kalfswangen met jouw favoriete BBQ-saus en serveer direct!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- Kalfswangen (1 per persoon)
- BBQ-rub
- BBQ saus
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Wrijf de kalfswangen in met jouw favoriete BBQ-rub en laat de wangen op temperatuur komen.
Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je een paar houtsnippers of zoals ik heb gebruik houtchunks in de vuurspot doen. Chunks zorgen er voor dat het wat rustiger rookt en niet zo fel als met snippers. Hierdoor krijg je een mooiere rooksmaak. Plaats de conveggtor en een rooster en leg de kalfswangen hier op.
Plaats in één van de wangen een kerntemperatuurmeter en zet het alarm op 94°C. Het duurde bij mij ongeveer 4 uur tot deze temperatuur werd bereikt.
Als de kalfswangen klaar zijn kun je deze er af halen en in mooie plakjes snijden. Serveer de kalfswangen met jouw favoriete BBQ-saus en serveer direct!