De lente geeft het begin aan van het lamsvlees. Toch is het meeste lamsvlees wat gebruikt word van het jaar daarvoor. Alleen zuiglam is het vlees van een lammetje dat tussen de 20 dagen en de 60 dagen oud is. Lamskoteletten worden gesneden uit het rib-,lende,- en schoudergebied. Medium garing is voor dit product belangrijk. Deze lamskoteletten op de Big Green Egg heb ik gemaakt met een muntsaus een vaak gebruikt begeleider van dit mooie vlees. Erg makkelijk om te maken dit recept en met goede kwaliteit vlees echt een top gerecht.
Dit recept is voor 4 personen
Wat heb je nodig voor deze lamskoteletten op de Big Green Egg?
- 12 lamskoteletten
- een flinke bos munt (25 gr)
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel water
- peper en zout
Bijpassend biertje? zoek dan even hier in de bierspecial.
Hoe maak je dit?
Stook de kamado op voor direct grillen met een temperatuur van 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special. Plaats eventueel het gietijzeren rooster. Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je alvast het vlees op kamertemperatuur laten komen. Ook kun je alvast de muntsaus maken.
Maal in een vijzel de munt samen met het water, de suiker en de rode wijnazijn. Zorg ervoor dat de suiker is opgelost. Proef en breng op smaak. Als het te zuur is voeg je wat suiker toe, te zoet wat azijn. Zet weg in de koelkast.
Bestrooi de lamskoteletten met peper en zout en leg deze op de BBQ. Sluit de deksel, wacht anderhalve minuut en draai de lamskoteletten een kwartslag. Hierdoor krijg je een mooie grillruit. Sluit de deksel, wacht anderhalve minuut en draai de lamskoteletten om. Herhaal het proces voor de grillruit.
Als de lamskoteletten gaar zijn kun je ze van de Big Green Egg halen. Leg de lamskoteletten op een bord en serveer met muntsaus er overheen.
Ik at deze lamskoteletten met aardappeltjes uit de oven met salie en gegrilde courgette.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 12 lamskoteletten
- een flinke bos munt (25 gr)
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel water
- peper en zout
INSTRUCTIES
Stook de kamado op voor direct grillen met een temperatuur van 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special. Plaats eventueel het gietijzeren rooster. Terwijl de bbq op temperatuur komt kun je alvast het vlees op kamertemperatuur laten komen. Ook kun je alvast de muntsaus maken.
Maal in een vijzel de munt samen met het water, de suiker en de rode wijnazijn. Zorg ervoor dat de suiker is opgelost. Proef en breng op smaak. Als het te zuur is voeg je wat suiker toe, te zoet wat azijn. Zet weg in de koelkast.
Bestrooi de lamskoteletten met peper en zout en leg deze op de bbq. Sluit de deksel, wacht anderhalve minuut en draai de lamskoteletten een kwartslag. Hierdoor krijg je een mooie grillruit. Sluit de deksel, wacht anderhalve minuut en draai de lamskoteletten om. Herhaal het proces voor de grillruit.
Als de lamskoteletten gaar zijn kun je ze van de BBQ halen. Leg de lamskoteletten op een bord en serveer met muntsaus er overheen.