Deze lamsköfte van de BBQ past mooi in het rijtje van de heerlijke Griekse gerechten van de laatste tijd: Bifteki, Kip souvlaki en pulled lamb. Het doel was om de lamsköfte hoog op smaak te brengen en dat is zeker gelukt! Lekker pittig gekruid en ook nog eens heel sappig. Dit lamsvlees combineert daarom ook goed met een frisse tzatziki, wat fijngesneden tomaat en rode ui.
Wat heb je nodig voor 6 spiezen?
voor de lamsköfte:
- 250 gram lamsgehakt
- 250 gram rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel oregano
- 2 theelepels zout
- 1 afgestreken theelepel:
- gemalen komijnzaad
- kaneel
- paprika poeder
- 1 tomaat zonder zaadlijsten in blokjes
- 1,5 eetlepel peterselie
- 1 theelepel geconcetreerde tomatenpuree
- 1 theelepel cayennepeper (optioneel)
- zout en peper
voor erbij:
- Griekse pitabroodjes
- Griekse tzatziki
- 4 tomaten
- 1 rode ui
extra nodig:
Hoe maak je deze lamsköfte van de BBQ?
Meng het gehakt met 2 fijngesneden tenen knoflook, de oregano, zout, komijnzaad, kaneel, paprikapoeder, de tomaat, peterselie, tomatenpuree en de cayennepeper. Breng vervolgens nog wat op smaak met wat peper en zout. Meng alles goed door en vorm met natte handen de lamsköfte om de BBQ spiezen. Zet voor minimaal een uur weg in de koelkast om op te stijven.
Bereid nu de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb gebruik gemaakt van mijn gietijzeren rooster.
Maak alvast de tomaten door van de tomaten vruchtvlees te verwijderen en deze vervolgens in blokjes te snijden. Schil de ui en snij vervolgens in hele dunne ringen.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de spiesen uit de koelkast halen. Grill de lamsköfte in 12 minuten rondom gaar.
Serveer de lamsköfte van de BBQ met verse pita broodjes, tzatziki, tomaat en rode ui.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- voor de lamsköfte:
- 250 gram lamsgehakt
- 250 gram rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel oregano
- 2 theelepels zout
- 1 afgestreken theelepel:
- gemalen komijnzaad
- kaneel
- paprika poeder
- 1 tomaat zonder zaadlijsten in blokjes
- 1,5 eetlepel peterselie
- 1 theelepel geconcetreerde tomatenpuree
- 1 theelepel cayennepeper (optioneel)
- zout en peper
- voor erbij:
- Griekse pitabroodjes
- Griekse tzatziki
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- extra nodig:
- BBQ spiezen
INSTRUCTIES
Meng het gehakt met 2 fijngesneden tenen knoflook, de oregano, zout, komijnzaad, kaneel, paprikapoeder, de tomaat, peterselie, tomatenpuree en de cayennepeper. Breng vervolgens nog wat op smaak met wat peper en zout. Meng alles goed door en vorm met natte handen de lamsköfte om de BBQ spiezen. Zet voor minimaal een uur weg in de koelkast om op te stijven.
Bereid nu de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb gebruik gemaakt van mijn gietijzeren rooster.
Maak alvast de tomaten door van de tomaten vruchtvlees te verwijderen en deze vervolgens in blokjes te snijden. Schil de ui en snij vervolgens in hele dunne ringen.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de spiesen uit de koelkast halen. Grill de lamsköfte in 12 minuten rondom gaar.
Serveer de lamsköfte van de BBQ met verse pita broodjes, tzatziki, tomaat en rode ui.