Lams shashlik van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Lam Shashlik van de Big Green Egg met lamsvlees van de BBQ recept Mr and ms in the kitchen lamsvlees lam

Inmiddels maken wij steeds vaker spiezen op de BBQ en nu een lams shashlik van de Big Green Egg. Ik hou echt van lamsvlees! Het is over het algemeen wat zachter van smaak en structuur dan rundvlees. De combinatie van lamsvlees met de bacon en groenten is echt top. De verse kruiden maken het geheel af. Wij hebben voor deze shashlik lamsrump gebruikt. Dit is een mager stukje vlees dat aan de bovenkant van de lamsbout zit. Lamsrump wordt gezien als het beste stukje vlees van het lam. Dat was terug te proeven! Heerlijk mals vlees.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 600 gram lamsrump
  • 16 kleine champignons
  • 16 plakjes bacon
  • 1 groene paprika
  • 16 kerstomaatjes
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 4 takjes rozemarijn
  • klein bosje tijm
  • zout en peper

extra nodig:

Hoe maak je deze shashlik van de Big Green Egg?

Snij het lamsvlees in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Snipper de ui en snij de rozemarijn en tijm fijn. Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap de ui, rozemarijn en tijm. Breng op smaak met zout en peper. Doe de marinade in een diepvrieszak samen met het lamsvlees. Haal alle lucht er uit en leg weg in de koelkast. Laat het lamsvlees een uur of langer marineren.

Steek de Big Green Egg aan en maak klaar voor grillen met directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen.

Snij de paprika in vierkante stukjes ongeveer zo groot als het vlees. Rijg op de spies een stukje lamsvlees, plakje bacon, tomaat, champignons  en paprika. Doe van alles twee op het spiesje. Smeer de overgebleven marinade over de spiesjes.

Gril de shashlik in ongeveer 4 minuten per kant gaar. Bestrooi met wat zout en peper en serveer direct.

Eet smakelijk!

Lam Shashlik van de Big Green Egg met lamsvlees van de BBQ recept Mr and ms in the kitchen lamsvlees lam

shashlik van de Big Green Egg

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 600 gram lamsrump
  • 16 kleine champignons
  • 16 plakjes bacon
  • 1 groene paprika
  • 16 kerstomaatjes
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 4 takjes rozemarijn
  • klein bosje tijm
  • zout en peper

INSTRUCTIES

Snij het lamsvlees in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Snipper de ui en snij de rozemarijn en tijm fijn. Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap de ui, rozemarijn en tijm. Breng op smaak met zout en peper. Doe de marinade in een diepvrieszak samen met het lamsvlees. Haal alle lucht er uit en leg weg in de koelkast. Laat het lamsvlees een uur of langer marineren.

Steek de Big Green Egg aan en maak klaar voor grillen met directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen.

Snij de paprika in vierkante stukjes ongeveer zo groot als het vlees. Rijg op de spies een stukje lamsvlees, plakje bacon, tomaat, champignons  en paprika. Doe van alles twee op het spiesje. Smeer de overgebleven marinade over de spiesjes.

Gril de shashlik in ongeveer 4 minuten per kant gaar en serveer direct.

 

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!