Kruidenboter met knoflook peterselie en munt

door Mr. in the Kitchen
Kruidenboter met knoflook peterselie munt boter roomboter zelf maken recept

Zelf je eigen kruidenboter maken is veel lekkerder dan de kant en klare boter die je kunt kopen. Eerder maakten we al twee heerlijke versies van limoen koriander boter en eentje van Perzische sabzi. Nu een klassieke versie van kruidenboter met knoflook en peterselie. Maar, wel eentje met een frisse touch van munt. Je kunt natuurlijk alle kruiden gebruiken die je lekker vind. Varieer tot een boter die bij jouw past! De boter is, ondanks het gebruik van verse kruiden, goed houdbaar in de koelkast.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram roomboter (half pakje)
  • bosje peterselie
  • paar takjes munt
  • 1 teen knoflook
  • zeezout

Hoe maak je deze kruidenboter met knoflook peterselie en munt?

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Dit heeft even tijd nodig, maar dan kun je daarna wel makkelijk je kruidenboter mengen.

Snij de peterselie en kunt heel fijn. Rasp de teen knoflook ook rijn. Hiervoor gebruiken wij een rasp. Dit is echt de beste aankoop ooit voor in de keuken. Wij hebben er inmiddels drie.

Meng de peterselie, munt en knoflook met de boter en breng op smaak met zeezout. Proef of je genoeg van alle ingrediënten er in hebt zitten. Voeg naar smaak iets toe van datgene dat je niet genoeg proeft.

Vorm van de boter een soort rol. Omwikkel deze met vershoudfolie en laat in de koelkast hard worden.

Haal de boter een half uur voor het gebruik uit de koelkast. Zo wordt hij iets zachter en dus beter smeerbaar.

Succes!

Kruidenboter met knoflook peterselie munt boter roomboter zelf maken recept

Kruidenboter met knoflook peterselie

Print
Porties: 1 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 125 gram roomboter (half pakje)
  • bosje peterselie
  • paar takjes munt
  • 1 teen knoflook
  • zeezout

INSTRUCTIES

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Dit heeft even tijd nodig, maar dan kun je daarna wel makkelijk je kruidenboter mengen.

Snij de peterselie en kunt heel fijn. Rasp de teen knoflook ook rijn. Hiervoor gebruiken wij een rasp. Dit is echt de beste aankoop ooit voor in de keuken. Wij hebben er inmiddels drie.

Meng de peterselie, munt en knoflook met de boter en breng op smaak met zeezout. Proef of je genoeg van alle ingrediënten er in hebt zitten. Voeg naar smaak iets toe van datgene dat je niet genoeg proeft.

Vorm van de boter een soort rol. Omwikkel deze met vershoudfolie en laat in de koelkast hard worden.

Haal de boter een half uur voor het gebruik uit de koelkast. Zo wordt hij iets zachter en dus beter smeerbaar.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!