Knolselderijsoep met dragon

door Ms. in the Kitchen
knolselderijsoep met dragon knolselderij soep hartverwarmend

Ik deel graag met jullie mijn recept voor een romige knolselderijsoep met dragon. Knolselderij heeft een specifieke smaak, mild maar toch kruidig. Een heerlijke groente waarmee je een volle en romige soep maakt zonder room te gebruik! Doordat ik een aardappel meekook en pureer wordt de soep romig dankzij het zetmeel van de aardappel. De soep is een aanrader voor koude herfst- of winterdagen.

De dragonolie geeft de soep nét dat beetje extra! Wellicht denk je dat is een hoop werk, maar het is in slechts twee minuten gemaakt. Als je wat dragonolie over hebt, kun je het in een afgesloten potje in de koelkast nog zeker twee weken bewaren…lekker als extra toevoeging bij een risotto van paddestoelen bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 knolselderij (ongeschild ongeveer 700 gram)
  • 100 gram aardappelen (1 grote aardappel)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon (afhankelijk van het merk dat je gebruikt heb je één of twee tabletjes nodig)

Voor de dragonolie:

  • 2 eetlepels verse dragon
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • een snufje zout

Verder nodig: soeppan, staafmixer, vijzel.

Zo maak je de knolselderijsoep met dragon

  1. Schil de knolselderij en aardappel en snij in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  2. Snipper de ui fijn en hak de knoflook grof.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes aan tot deze glazig is. Voeg de knoflook, knolselderij en aardappel toe en bak zachtjes enkele minuten mee. Voeg de groentebouilonblokje(s) toe en 1 liter water toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en kook ongeveer 20 minuten of tot de knolselderij een aardappel zacht zijn.
  5. Maak ondertussen de dragonolie door in een vijzel de blaadjes dragon fijn te malen met een snufje zout. Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng. Leg de olie weg tot gebruik.
  6. Zodra de knolselderij en aardappel zacht zijn pureer je de soep met de staafmixer.
  7. Giet de soep in een soepkom en druppel met een lepel een beetje dragonolie over de soep heen.

Eet smakelijk!

knolselderijsoep met dragon knolselderij soep hartverwarmend

Knolselderijsoep met dragon

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 knolselderij (ongeschild ongeveer 700 gram)
  • 100 gram aardappelen (1 grote aardappel)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon (afhankelijk van het merk dat je gebruikt heb je één of twee tabletjes nodig)
  • Voor de dragonolie:
  • 2 eetlepels verse dragon
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • een snufje zout

INSTRUCTIES

  1. Schil de knolselderij en aardappel en snij in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  2. Snipper de ui fijn en hak de knoflook grof.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes aan tot deze glazig is. Voeg de knoflook, knolselderij en aardappel toe en bak zachtjes enkele minuten mee. Voeg de groentebouilonblokje(s) toe en 1 liter water toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en kook ongeveer 20 minuten of tot de knolselderij een aardappel zacht zijn.
  5. Maak ondertussen de dragonolie door in een vijzel de blaadjes dragon fijn te malen met een snufje zout. Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng. Leg de olie weg tot gebruik.
  6. Zodra de knolselderij en aardappel zacht zijn pureer je de soep met de staafmixer.
  7. Giet de soep in een soepkom en druppel met een lepel een beetje dragonolie over de soep heen.
Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!