knakworstjes met bladerdeeg recept kids kinderen lekker traktatie knakworst borrelhapje

Kleine knakworstjes met bladerdeeg

door Mr. in the Kitchen

Dit zijn superlekkere knakworstjes met bladerdeeg! Wij hadden ze gemaakt voor de finale tussen de vrouwen van Nederland-Vs op het Wk. Dat weet je vast wel misschien ook niet? Ze waren heel erg lekker en waren volgens mij als eerste op! De worstjes op deze manier lijken veel op worstenbroodjes, alleen zijn deze met bladerdeeg gemaakt. De worstjes zijn volgens mij iets kleiner maar alsnog héél lekker! Het is echt een héle grote aanrader. Wie vindt deze soort worstenbroodjes nou niet lekker? Ze zijn echt héél lekker hoor!!!!! Aldus mijn zoontje Rens (7 jaar). Rens heeft ook meegeholpen met het maken van deze knakworstjes met bladerdeeg. Wat is er nou leuker als samen met die kleine een beetje rommelen in de keuken. Dit is dus het eerste recept van Rens en ons eerste recept samen! Misschien hadden wij onze site Family in the Kitchen moeten noemen.

Wat heb je nodig?

  • 1 blik kleine knakworstjes
  • 5 vellen bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • sesamzaadjes

Hoe maak je deze knakworstjes met bladerdeeg?

Warm de oven voor op 200°C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Als de plakjes ontdooit zijn snijdt je ze in repen die net iets smaller zijn als de knakworstjes. Rol vervolgens de knakworstjes in het bladerdeeg en leg op een bakpapiertje op de bakplaat van de oven. Klop het eigeel los in een kommetje. Dan smeer je het eigeel met een bakkwast op de rolletjes. Als laatste gooi je een beetje sesamzaad over de dingetjes. Dan doe je ze ongeveer 15 minuutjes in de oven tot ze mooi bruin zijn geworden.

Haal ze er uit en laat ze nu even afkoelen, een minuutje of 2. Dan zet je ze op tafel met de andere borrelhapjes, en dan bij iets waar je feest moet vieren lekker smullen maar !!!!

knakworstjes met bladerdeeg recept kids kinderen lekker traktatie knakworst borrelhapje

Kleine knakworstjes met bladerdeeg

Print
Serves: 30 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 1 blik kleine knakworstjes
  • 5 vellen bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • sesamzaadjes

Instructions

Warm de oven voor op 200°C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Als de plakjes ontdooit zijn snijdt je ze in repen die net iets smaller zijn als de knakworstjes. Rol vervolgens de knakworstjes in het bladerdeeg en leg op een bakpapiertje op de bakplaat van de oven. Klop het eigeel los in een kommetje. Dan smeer je het eigeel met een bakkwast op de rolletjes. Als laatste gooi je een beetje sesamzaad over de dingetjes. Dan doe je ze ongeveer 15 minuutjes in de oven tot ze mooi bruin zijn geworden.

Haal ze er uit en laat ze nu even afkoelen, een minuutje of 2. Dan zet je ze op tafel met de andere borrelhapjes, en dan bij iets waar je feest moet vieren lekker smullen maar !!!!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer